Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

  Eurogroup: Ντάισελμπλουμ: Το 2018 οι τελικές αποφάσεις για το χρέος - Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος


  Aισιόδοξος δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup, προσερχόμενος στο κτίριο όπου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συνέλευση του ESM.
  Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν αναμένει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε: "Είμαι αισιόδοξος".

  Σόιμπλε: Είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία
  Την εκτίμηση ότι στο σημερινό Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
  Όσον αφορά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εξέφρασε την πεποίθηση πως έχει βρεθεί ένας τρόπος που θα επιτρέπει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
  Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει πιθανότατα στο πρόγραμμα για την Ελλάδα χωρίς οικονομική συμβολή μέχρι τον Αύγουστο 2018, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
  Διευκρίνισε πάντως ότι η λύση για την Ελλάδα θα βασίζεται στη συμφωνία του 2016.
  Ακόμη, ο Βόλφγκαγνκ Σόιμπλε τόνισε ότι στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές.

  Μοσκοβισί: Θα υπάρξει συμφωνία και θα γίνει αποδεκτή από όλους
  Την εκτίμησή του του ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Εurogroup θα υπάρξει συμφωνία που θα γίνει αποδεκτή από όλες τις πλευρές, εξέφρασε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
  «Ελπίζω και πιστεύω, πιστεύω και ελπίζω ότι όχι μόνο είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας σήμερα, αλλά και απολύτως αναγκαία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της σε σχέση με τα προαπαιτούμενα και αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο.
  Μάλιστα, όπως είπε, αυτό δεν ήταν εύκολο γιατί λήφθηκαν μέτρα που αφορούσαν τις συντάξεις, το αφορολόγητο και την αγορά εργασίας.

  Ντάισελμπλουμ: Είμαστε προς το τέλος του προγράμματος - Πρέπει να υποστηρίξουμε την Ελλάδα
  Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας, προκειμένου η έξοδος της από το πρόγραμμα να είναι επιτυχής, έστειλε από το Λουξεμβούργο πριν την έναρξη του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμξεκαθαρίζοντας πως σήμερα δεν θα συζητηθεί το θέμα του χρέους σε αριθμούς.
  «Ως πολιτικοί δεν συζητούμε τα μοντέλα που υιοθετούνται στους Θεσμούς, άρα θα συζητηθούν άλλα μοντέλα, συγκεκριμένες προβλέψεις για το που είναι η Ελλάδα σε επίπεδο ανάπτυξης, ειδικά για την Ελλάδα θα δούμε τι ξέρουμε τώρα», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
  «Δεν θα μιλήσουμε σήμερα με αριθμούς για το χρέος, αυτοί θα έρθουν στο τέλος του προγράμματος», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.
  Όσο για το ποιο είναι το μήνυμα του προς τους Έλληνες, ο κ. Ντάισελμπλουμ απάντησε: «Πιστεύω ότι σήμερα θα έχουμε θετικά βήματα προς τα εμπρός, άλλωστε το ελπίζω δεδομένης της προσπάθειας που έχει κάνει η Ελλάδα. Βρισκόμαστε στο τελευταίο κομμάτι του προγράμματος, στο τελευταίο έτος του προγράμματος και πρέπει να προετοιμαστεί η Ελλάδα για την επόμενη φάση. Αυτή τη συζήτηση θα έχουμε από δω και πέρα. Είμαστε προς το τέλος του προγράμματος και πρέπει να υποστηρίξουμε την Ελλάδα, ώστε η έξοδος της από το πρόγραμμα να είναι επιτυχής».

  Συμφωνία στο Eurogroup δείχνει το Euroworking Group

  Θετικά είναι τα μηνύματα που φτάνουν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Euroworking Group.
  Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η εκταμίευση της δόσης παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ικανοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα.
  Άγνωστο είναι ακόμα το ύψος της δόσης καθώς δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες εάν θα φτάσει τα 7 ή τα 9-9,5 δισ. ευρώ που θέλει η ελληνική κυβέρνηση.
  Πάντως πληροφορίες, θέλουν την ελληνική κυβέρνηση να υπογράφει το κείμενο απόφασης του Eurogroup για το θέμα του χρέους. Θα υπάρχει αναφορά σε επιμήκυνση της λήξης των ευρωπαϊκών δανείων μέχρι τα 15 έτη και βελτιωμένη φρασεολογία σε σύγκριση με το ανακοινωθέν της 22ας Μαϊου.

  Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει απόφαση για το χρέος
  Δεν θα υπάρξει τελική απόφαση για το χρέος της Ελλάδας σήμερα ,ανέφερε πριν από λίγο ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσθέτοντας με νόημα ότι " αυτή θα αποφασιστεί στο τέλος του προγράμματος".
  Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι θα δώσουν περισσότερη σαφήνεια για το πώς θα μεθοδευτεί η ελάφρυνση χρέους του χρόνου.

  Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ: Ο Ευκλείδης σήμερα θα φύγει με μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά
  «Αναμένω σήμερα ότι ο Ευκλείδης θα φύγει με μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά», δήλωσε ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, Πίτερ Καζιμίρ εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την έγκριση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα στο Bloomberg .
  Ωστόσο στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ετήσιας συνόδου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ο κ.Kazimir διευκρίνισε ότι σήμερα δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία για την αποσαφήνιση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

  Αισιόδοξη για συμφωνία η Μέρκελ
  Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι ελπίζει πως στο Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία που θα επιτρέψει νέες πληρωμές προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το Reuters.
  «Φυσικά ελπίζω ότι θα δούμε αποτελέσματα στη συνάντηση του Eurogroup που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω εκταμιεύσεις για την Ελλάδα, μετά τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει», σημείωσε μεταξύ άλλων σε κοινές της δηλώσεις με τον Γιούρι Ράτας.

  Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Νομίζω ότι η σημερινή απόφαση θα αφορά στην εκταμίευση
  Νομίζω ότι η σημερινή απόφαση θα αφορά στην εκταμίευση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Γιόχαν Γεργκ Σέλινγκ προσερχόμενος στο Eurogroup.
  Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, απάντησε: «Νομίζω ότι το ΔΝΤ πρέπει να λάβει μια απόφαση, εντός ή εκτός (του προγράμματος)».

  Ντομπρόβσκις: Είμαι ευλόγως αισιόδοξος για μια συμφωνία στο Eurogroup
  "Είμαι ευλόγως αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία", δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup o Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών μέχρι τώρα συμβαδίζουν με την άποψη Ντομπρόβσκις και την αισιοδοξία του ότι σήμερα θα υπάρξει συμφωνία.

  Λε Μερ: Χρειάζεται μία θετική δήλωση από το ΔΝΤ
  "Θα κάνουμε όλοι ό, τι είναι δυνατόν για να ξεφύγει ο ελληνικός λαός από αυτήν την καθημερινή διαχείριση κρίσης" τόνισε προσερχόμενος στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Μερ.
  Σύμφωνα με τον ίδιο, "πρέπει να καταλήξουμε σε μία μακροπρόθεσμη συμφωνία για τον ελληνικό λαό, την ελληνική κυβέρνηση και όλες τις ευρωπαϊκές χώρες".
  Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως είναι απαραίτητη περισσότερη "σαφήνεια" εάν υπάρχει βούληση για "θετικό αποτέλεσμα" σήμερα.
  «Χρειάζεται να μετακινηθούν όλες οι πλευρές λίγο από τη θέση τους και χρειάζεται και μία θετική δήλωση από το ΔΝΤ», κατέληξε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γάλλος υπουργός.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 16 Ιουν 2017, 8:30:00 π.μ.

  Προσωπικός Θρίαμβος για τον Ξετσίπωτο Τσίπρα η χθεσινή απόφαση του Eurogroup καθώς μετά από πολύμηνες διπλωματικές προσπάθειες εντός και εκτός Ελλάδος κατάφερε και επισημοποίησε δύο μέτρα για την Ελληνική οικονομία.
  Το ένα επιβάλει να έχουμε πρωτογεννή πλεονάσματα για πέντε χρόνια 3,5/100 δεσμεύοντας έτσι την επόμενη κυβέρνηση, που με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις δεν θα είναι δική του αλλά της Νέας Δημοκρατίας, να παίρνει επώδυνα μέτρα για τον λαό και καθιστώντας την έτσι αντιπαθητική με το καλημέρα.
  Όμως όταν μια κυβέρνηση είναι αντιπαθητική στον λαό σημαίνει κυρίως, ότι τον πιέζει οικονομικά, και αυτό είναι που επιδιώκει ο Ξετσίπωτος Τσίπρας, δεν τον ενδιαφέρει τι θα πάθει ο λαός, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
  Το δεύτερο που πέτυχε είναι το για 40 χρόνια πρωτογεννή πλεονάσματα γύρω στο 2/100 και πάνω….και ρωτώ ποιανής χώρας στον κόσμο ο κυβερνήτης, οι οικονομολόγοι, οι επιχειρηματίες μπορούν να εγγυηθούν μια τέτοια εξέλιξη?
  Κ Α Ν Ε Ι Σ- Κ Α Ν Ε Ι Σ- Κ Α Ν Ε Ι Σ- Κ Α Ν Ε Ι Σ- Κ Α Ν Ε Ι Σ- Κ Α Ν Ε Ι Σ
  Ώμος Ο Ξετσίπωτος Τσίπρας το εγγυάται, και το υπογράφει……για ένα μόνο λόγο, να εντυπωσιάσει τους χαχόλους, εμάς, γιατί έτσι μας βλέπει, και εδώ που τα λέμε δεν έχει και άδικο αφού κατάφερε και τον κάναμε πρωθυπουργό…..

  Item Reviewed: Eurogroup: Ντάισελμπλουμ: Το 2018 οι τελικές αποφάσεις για το χρέος - Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος Rating: 5 Reviewed By: Press- gr