GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ισπανία απειλεί να μπλοκάρει τη δόση που έδωσε στην Ελλάδα το Eurogroup

«Εάν δεν χορηγηθεί αμνηστία στα ξένα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ» Στοπ στην εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα προ...


«Εάν δεν χορηγηθεί αμνηστία στα ξένα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ»

Στοπ στην εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα προειδοποιεί πως θα βάλει ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκουίντος, ζητώντας την άμεση αμνήστευση ξένων στελεχών του ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

«Εάν δεν χορηγηθεί αμνηστία στα ξένα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία προέρχονται από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία, ενδεχομένως να μπλοκάρουμε την εκταμίευση της δόσης» ανέφερε ο Ισπανός υπουργός.

Το 2015, οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν δίωξη σε έξι στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση 28 ακινήτων του ελληνικού δημοσίου.

   «Δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας».

«Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με την απειλή συσχέτισης καταβολής της δόσης και ασυλίας τριών στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως «δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση