GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Συρίγος για τρομοκρατία ISIS: Δεν έχει ορατό τέλος

"Είδα ένα πολύ επιτυχημένο σχόλιο στους New York Times. Πως να αντιμετωπίσεις, λέει, ένα αυτοκίνητο και τρία κουζινομάχαιρα. Η πρα...


"Είδα ένα πολύ επιτυχημένο σχόλιο στους New York Times. Πως να αντιμετωπίσεις, λέει, ένα αυτοκίνητο και τρία κουζινομάχαιρα. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορείς να τα αντιμετωπίσεις", σχολίασε ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μιλώντας στο Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη με αφορμή το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο.
"Βεβαίως, για να δώσουμε τη συνολική εικόνα, εκείνο το οποίο έχουμε είναι το Ισλαμικό Κράτος που αναλαμβάνει την ευθύνη. Αυτοί οι οποίοι κάνουν τις επιθέσεις δεν σχετίζονται απαραιτήτως με τα δίκτυα του Ισλαμικού Κράτους το οποίο εδώ και περίπου 2,5 χρόνια έχει πει ότι οποιαδήποτε κίνηση γίνεται κατά της δύσεως στο όνομα του Αλλάχ εγώ θα βγαίνω και θα λέω ότι είναι δική μου και σας προσφέρω τη στήριξή μου", πρόσθεσε ο κ. Συρίγος.
Και σημείωσε: "Δεν έχουμε επικοινωνία μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους, της Συρίας, στο Ιράκ ή στη Λιβύη ή όπου τέλος πάντων γίνεται με τον επίδοξο τρομοκράτη. Ο επίδοξος τρομοκράτης αποφασίζει μόνος του να δράσει. Στην Αθήνα αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 200 χιλιάδες αυτοκίνητα, ένα από αυτά είναι του Ισλαμικού Κράτους. Μπορείς να το βρεις; Δεν μπορείς".
Στην επισήμανση ότι από τα λεγόμενά του εξάγεται το συμπέρασμα ότι αυτή η τρομοκρατία ούτε αντιμετωπίζεται ούτε έχει ορατό τέλος ο καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο απάντησε: "Όχι. Δεν έχει ορατό τέλος και πρακτικώς δεν αντιμετωπίζεται, όσο και να παραβιαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, διότι πλέον μπαίνουμε σε φάση στην οποία στο όνομα της ασφάλειας παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Και είναι αντιληπτό αυτό, γίνεται αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση