GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

BINTEO! ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ο Βαρουφάκης (για τον Τσίπρα) και προκάλεσε "εγκεφαλικό"...

George Athanatios Tsoukaladakis    Bλέπεις τον Αυτιά τώρα και νομίζεις πως έχει έναν τσιγγάνο καλεσμένο ή κάποιον Πακιστανό ή Ινδό μεταν...


George Athanatios Tsoukaladakis 
 Bλέπεις τον Αυτιά τώρα και νομίζεις πως έχει έναν τσιγγάνο καλεσμένο ή κάποιον Πακιστανό ή Ινδό μετανάστη.
Δυναμώνεις τον ήχο και καταλαβαίνεις πως είναι ο υπερβολικά μαυρισμένος ημίτρελος Γιάνης Βαρουφάκης.
Μετά ακούς τι έγινε το 2015, πως ετοιμάζανε το παράλληλο νόμισμα και ένα εγκεφαλικό σου έρχεται.
Μακάρι ειδικό δικαστήριο, πρόκειται περί τεράστιων εγκληματιών - αλητών.
Όλοι τους.

Yannis Koutsomitis
Οι άνθρωποι που έφτιαξαν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ενέκριναν μετ' επαίνων και το παράλληλο σύστημα πληρωμών.
Λογική συνέπεια, καθώς όταν συντάσσεις τη μεγαλύτερη πολιτικο-οικονομική γελοιότητα όλων των εποχών, είναι λογικό να εγκρίνεις και τη μεγαλύτερη χρηματο-οικονομική γελοιότητα.
Αγαστή συνεργασία σαλτιμπάγκων.

Dimitris Takis έξω φρενών.
Ο Βαρουφακης με εξωτικό μαύρισμα αποκαλύπτει στον Σκαι ότι το παράλληλο σύστημα πληρωμών θα το τροφοδοτούσε με αναγκαστικό δανεισμό από τις καταθέσεις των πολιτών στη λογική "θα πληρώσεις του χρόνου 1000 ευρώ εφορία ; θα στα πάρει ο Βαρουφακης από φέτος" και ακόμα καθόμαστε και τον ακούμε



«Όταν παρουσίασα την κεντρική ιδέα (για το σύστημα παράλληλων πληρωμών - IOU)» και το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, «μου προτάθηκε το Υπουργείο Οικονομικών», υποστήριξε σε δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης.
«Εκείνο το βράδυ στο διαμέρισμα του Αλέξη (Τσίπρα), το σχέδιο έγινε απολύτως αποδεκτό, απ’ όλους, στο βαθμό να μού το ζητήσουν και εγγράφως. Τούς έστειλα δεκασέλιδο έγγραφο με τις τεχνικές προδιαγραφές» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Βαρουφάκης και σημείωσε πως παρόντες σε εκείνη την συνάντηση ήταν ο Νίκος Παππάς και ο Γιάννης Δραγασάκης.
Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε επίσης ότι η εφαρμογή του σχεδίου παράλληλων πληρωμών προϋπέθετε την απομόνωση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος με αλλαγή του νομικού πλαισίου της ΤτΕ και κούρεμα ομολόγων ύψους 27 δισ. ευρώ. «Όχι, δεν θα ενημέρωνα τον Στουρνάρα, σε καμία των περιπτώσεων δεν τον αφορά, το υπουργείο Οικονομικών θα το έκανε αυτό (το σχέδιο), είπε συμπληρώνοντας: «Δεν παρεμβαίνω στο έργο της ΤτΕ και απαιτώ να μην επεμβαίνει στα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής που δεν την αφορούν».
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το πρόγραμμά του δεν στόχευε στην αντικατάσταση του ευρώ, αλλά στο να λειτουργεί συμπληρωματικά στο ευρώ για την παροχή ρευστότητας στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που θα δημιουργείτο.
Δείτε τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη:

3 σχόλια

  1. Δεν ξέρω τι λέει ο Βαρουφάκης αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω στους παραπάνω σχολιαστές..

    Σήμερα η Ελλάδα δεν έχει παράλληλο σύστημα πληρωμών;; Αν αυτό νομίζεται κάνετε λάθος.. Η συναλλαγές στο μέλλων δεν θα γίνονται με χρήματα όπως τα γνωρίζουμε άλλα όπως λειτουργούν τα ωραία κινητά σας τηλέφωνα.. ΠΟΣΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΧΕΙΣ;; ΠΩΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΤΉΣΑΤΕ;; ΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΏΣΕΤΕ;..Σήμερα αν κάποιος έχεις έναν λογαριασμό 10.000 ευρώ και χρωστά 2.000 ευρώ στο δημόσιο του τα παίρνει Η ΑΑΔΕ;; ΝΑΙ Η ΟΧΙ;..

    Ο Βαρουφάκης αυτό να το κάνει με κυρίαρχη την Ελληνική κυβέρνηση..Όμως αυτό δεν το δέχτηκαν οι Τραπεζίτες και η Ε.Ε..ΑΥΤΌ όμως θα γίνει και μάλιστα με επιτροπεία στο μέλλων ,και αφού θα έχουν διάλυση την χώρα από την υπέρ φορολογία , τους τόκους, και της μεσαίες επιχειρήσεις...

    ΑΣ ΒΓΕΙ η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ και τα άλλα μνημονικά κόμματα να μας πουν τι θα κάνουν αν γίνουν κυβέρνηση;; Το παραμύθι ότι θα ρίξουν την φορολογία με ανάπτυξη είναι για τους ηλίθιους περί οικονομίας διοτι όλες οι πολυεθνικές φορολογούνται ΕΚΕΊ που έχουν την ΈΔΡΑ τους... π.χ Έχεις έδρα τα Σκόπια ΚΑΙ παράγεις παντελόνια τα φέρνεις στην Ελλάδα ως χοντρέμπορας σε μια άλλη πολυεθνική..ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΕ και οι δυο;; Μα εκεί που έχουν δήλωση έδρα ..Πως λοιπών αυτός που πουλά ρούχα θα ανταγωνιστή το Lidl και το κάθε Lidl ;;..

    Έτσι κλείνουν καταστήματα, ανεβαίνει η ανεργία, η ΜΑΎΡΗ εργασία και τελειώνουν συντάξεις επιδόματα κ.τ.λ..Όποιος σας λέει ότι η ανεργία ΣΉΜΕΡΑ είναι 22% σας λέει ψέματα ...ΣΉΜΕΡΑ υπαρχουν 800.000 χιλιάδες εργαζόμενοι με ΜΑΎΡΗ εργασία και 500.000 χιλιάδες ΑΠΛΉΡΩΤΟΙ εργαζόμενοι με δικαστική απόφαση μάλιστα υπέρ τους.. Αυτή ΕΊΝΑΙ μια χύτρα που θα σκάσει..Ο τρελό Ντόναλντ Τράμπ έφτασε να πει, θα βάλω φόρους σε εισαγόμενα προϊόντα στης ΗΠΑ ,δεν παραξένεψε κανένα γιατί το είπε!!!! Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν πουθενά !!!..Γιατί λέγονται αυτά;; Θέλουν να φέρουν τον κομουνιστικό καπιταλισμό διοτι η ρομποτική εργασία θα διαλύσει πολλά επαγγέλματα σε 5-10 χρόνια..Και θελουν απλώς να ταΐζουν τον παγκόσμιο πληθυσμό μέχρι να το μειώσουν ΟΜΑΛΆ .. Αν θα δείτε τι επιθέσει έχει δεχτεί από την ΚΙΝΆ η ΑΦΡΙΚΉ με μισθούς 60-70 ευρώ ίσως καταλάβετε το τι γίνεται με τα συμφέροντα εξού και οι ΜΚΟ..Στην Ελλάδα υπάρχον ΠΕΡΊΠΟΥ 482 ΜΚΟ ..Στην Ινδία δα 3.300.000 τρία εκατομμύριο διακοσάρες χιλιάδες ΜΚΟ δηλαδή ΠΕΡΊΠΟΥ ανά 400 κάτοικους και μια ΜΚΟ..

    Η Ρωσία έχει 277.000 ΜΚΟ,συστηματικά αναφέρονται ως «μη κυβερνητικές οργανώσεις» ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι οι ΜΚΟ παίζουν ανθρωπιστικό ρόλο χωρίς να επηρεάζονται από πολιτικές σκοπιμότητες.... ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι δρουν με ρεαλιστική σκέψη και στα όρια του εθελοντισμού για να βελτιώσουν την κοινωνία...Λέγονται Μη Κυβερνητικές για να είναι ανεξάρτητες, ακηδεμόνευτες, αταλάντευτες στο ανθρωπιστικό κυρίως στο έργο τους. Όταν όμως χρηματοδοτούνται;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Είναι μια καλή μπίζνα εκατομμυρίων..

    Ο ρόλος λοιπόν των ΜΚΟ είναι καθαρά πολιτικός... Όταν η δράση τους έχει ανθρωπιστικό μανδύα συνήθως στοχεύουν στην υποκατάσταση των κρατικών λειτουργιών, στην σταδιακή αντικατάσταση των κρατικών θεσμών, των θεσμών του εθνικού κράτους δηλαδή, οι οποίες δεν ελέγχονται από τους θεσμούς του εθνικού κράτους και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά κονδύλια συνήθως ή από την ΟΥΝΕΣΚΟ ή από τον ΟΗΕ ή από Ιδρύματα που συνδέονται με την πολιτική...

    Πόσοι γνωρίζουν ότι οι ΜΚΟ διαχειρίζονται όλα τα ποσά που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πρόσφυγες και η ελληνική κυβέρνηση δεν ακουμπάει ούτε σεντς;

    Δεν ξέρω κατά πόσο η συναυλία της ΜΚΟ «Όλοι μαζί μπορούμε» κατάφερε να εκπληρώσει τον σκοπό της, που ήταν να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα για να μοιραστούν σε πεινασμένους...

    Uros




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα πάντως με τον Ντέιβιντ Χάρβει οι σύγχρονες ΜΚΟ γεννιούνται με το νεοφιλελεύθερο άνοιγμα του Ρόναλντ Ρίγκαν και της Μάργκαρετ Θάτσερ μαζί με το ψαλίδισμα του κράτους πρόνοιας και κάθε είδους κυβερνητικών παρεμβάσεων για τη διάσωση ανθρώπινόν ζωών. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 μέχρι τη δεκαετία του ’90 ο αριθμός των διεθνών ΜΚΟ θα αυξηθεί κατά 500% δημιουργώντας μια νέα «βιομηχανία αρωγής» με τζίρο εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από το 1996 το 15% της παγκόσμιας ανθρωπιστικής βοήθειας διακινούνταν μέσω ΜΚΟ παρακάμπτοντας τους ελέγχους των κυβερνήσεων αλλά και των διακρατικών οργανισμών.

    Αρκετές από αυτές τις ΜΚΟ, αρχίζουν πολύ σύντομα να θυμίζουν πολυεθνικές επιχειρήσεις με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα την Oxfam με τζίρο 500 εκ. δολαρίων και παρουσία σε 119 χώρες και την World Vision με τζίρο 600 εκ. δολαρίων και παρουσία σε 92 χώρες. Μέχρι την αλλαγή του αιώνα οι επτά μεγαλύτερες διεθνείς ΜΚΟ είχαν συνολικά έσοδα 2.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Όσο αυξάνονταν όμως τα κεφάλαια που διακινούνταν μέσων των μη κυβερνητικών οργανώσεων τόσο πολλαπλασιάζονταν και ο αριθμός των ΜΚΟ που διεκδικούσαν ένα κομμάτι της πίτας. Σε αρκετές περιοχές της υποσαχάρειας Αφρικής παρατηρείται πλέον το κωμικοτραγικό φαινόμενο να συγκεντρώνονται εκατοντάδες ΜΚΟ οι οποίες σπαταλούν το μεγαλύτερο τμήμα του χρόνου τους για να κερδίσουν διεθνή αναγνωρισιμότητα, η οποία μεταφράζεται σε πιο γενναίες χορηγίες. Όπως εξηγούσε η ανθρωπολόγος Άντρια Τίμερ οι συγκεκριμένςς ΜΚΟ διαγωνίζονται για το ποιά θα προβάλλει τις περισσότερες εικόνες δυστυχίας δημιουργώντας ένα νέο είδος «οριενταλισμού», όπου ολόκληροι λαοί παρουσιάζονται σαν αιώνια θύματα που χρειάζονται την συμπόνοια και την ελεημοσύνη μας.

    Ακόμη και όταν λειτουργούν με αγαθές προθέσεις οι δημιουργοί των συγκεκριμένων ΜΚΟ αρχίζουν να θυμίζουν όλο και περισσότερους τους ιεραπόστολους που συνόδευαν τις κατακτητικές επιδρομές των ευρωπαϊκών δυνάμεων του 15ου και του 16ου αιώνα. Ήταν ταυτόχρονα το άλλοθι αλλά και ο δούρειος ίππος μιας ακόμη επιδρομής.

    Άρης Χατζηστεφάνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελεημοσύνη Αλληλεγγύη Απάτη...Έλενα Χαντζή

    Ο Γιώργος Σαρρης με αφορμή τη συμμετοχή των καλλιτεχνών στη συναυλία για λογαριασμό του Σκαι στο "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" έγραψε στο προφίλ του στο φεισμπουκ το εξής συγκλονιστικό μήνυμα...

    Το να δίνει ένας πλούσιος σ’ έναν φτωχό είναι ελεημοσύνη...

    Το να δίνει ένας φτωχός σε έναν άλλο φτωχό είναι ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ....

    Το να δίνει όμως ένας φτωχός σε έναν πλούσιο για να τα δώσει σε έναν φτωχό λέγεται ΑΠΆΤΗ!

    Το ΣΚΑΙ δε χρειαζόταν κανένα «όλοι μαζί μπορούμε» Μπορούσε μια χαρά και μόνο του. Αλλά τότε δεν θα κέρδιζε με το ντόρο που έγινε τον τίτλο του «φιλάνθρωπου» ιδρύματος, ενώ πρόκειται για άλλη μια στυγνή μηχανή εκμετάλλευσης και προπαγάνδας της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

    Δυστυχώς οι συνάδελφοι που συμμετέχουν δεν το έχουν σκεφτεί καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση