GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ερντογάν προς τη Δύση: Να αποφασίσει αν θα στηρίξει τους τρομοκράτες ή τον τουρκικό λαό

Στην επέτειο του ενός έτους από το πραξικόπημα στην Τουρκία, ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με άρθρο του στον «Guardian» ξεκαθαρίζει προς του...


Στην επέτειο του ενός έτους από το πραξικόπημα στην Τουρκία, ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με άρθρο του στον «Guardian» ξεκαθαρίζει προς τους ηγέτες της Δύσης ότι θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα στηρίξουν τους «τρομοκράτες» ή τον τουρκικό λαό.

«Δεν είναι δυνατόν να συγχωρέσουμε την προδοσία του πραξικοπήματος. Δυστυχώς, οι σύμμαχοι της Τουρκίας, ιδιαίτερα οι φίλοι μας στη Δύση, δεν κατάφεραν να εκτιμήσουν τη σημασία του τι συνέβη. Αντί να εκφράσουν αλληλεγγύη στους συμπατριώτες μας, αρκετές δυτικές κυβερνήσεις και θεσμοί προτίμησαν να περιμένουν και να δουν πώς θα εξελιχθεί η κρίση. Η υποκρισία τους και τα διπλά στάνταρντ ενόχλησαν βαθιά τον τουρκικό λαό, που ρίσκαρε τα πάντα για να υπερασπιστεί την ελευθερία», γράφει ο Ερντογάν.

Επίσης, σε άλλο άρθρο στην αγγλόφωνη «Sabah» χαρακτηρίζει τη 15η Ιουλίου μέρα «Αναγέννησης» της Τουρκίας και αντιδρά στις χώρες και τους οργανισμούς που θεωρεί ότι υποστηρίζουν τους υπεύθυνους του πραξικοπήματος αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το πραξικόπημα μάς έδειξε τους πραγματικούς μας φίλους».

«Η αντίσταση του τουρκικού λαού στο πραξικόπημα θα αποτελέσει ελπίδα και παράδειγμα για τους λαούς που αγαπούν την ελευθερία τους σε όλο τον κόσμο. Αλλά δυστυχώς σύμμαχοι της Τουρκίας και ειδικότερα οι φίλοι μας στη Δύση, απέτυχαν να κατανοήσουν ουσιαστικά τα όσα ζήσαμε. Κάποιες δυτικές κυβερνήσεις και φορείς, αντί να συμπαρασταθούν στον λαό μας που αντιστεκόταν στο πραξικόπημα, ακολούθησαν στρατηγική “αναμονής”. Η διπροσωπία τους και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζουν έχουν ενοχλήσει βαθιά τον τουρκικό λαό…» σημειώνει στο άρθρο του ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτίθεται επίσης εκ νέου στη Δύση λέγοντας ότι «οι σκληρές επικρίσεις για τις προσπάθειες εντοπισμού και απομάκρυνσης από τον κρατικό μηχανισμό των μελών της οργάνωσης του Γκιουλέν, προκαλούν ερωτηματικά για τη στήριξη της Δύσης στη Δημοκρατία και ασφάλεια της Τουρκίας».

ΠΗΓΗ: Guardian, Sabah

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση