GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς θα λειτουργήσει η πλατφόρμα του εξωδικαστικού

Πρεμιέρα αναμένεται να κάνει στις 3 Αυγούστου ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων. Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπ...


Πρεμιέρα αναμένεται να κάνει στις 3 Αυγούστου ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων.
Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο γενικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης παρουσίασαν σήμερα την πλατφόρμα, η οποία θα λειτουργήσει σε τρία στάδια.
Στις 3 Αυγούστου, οι επιχειρήσεις που θα θελήσουν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό θα βρουν προσυμπληρωμένες τις οφειλές που έχουν στα ασφαλιστικά ταμεία.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα καταχωρηθούν στην πλατφόρμα τα στοιχεία από τις τράπεζες και την εφορία και στις αρχές Οκτωβρίου από τους υπόλοιπους πιστωτές, οπότε και θα υπάρχει το σύνολο των οφειλών προσυμπληρωμένο στην πλατφόρμα.
Ωστόσο, εάν κάποια επιχείρηση θελήσει να κάνει την αίτησή της από τις 3 Αυγούστου, θα πρέπει να συμπληρώνει η ίδια τις οφειλές που έχει στις τράπεζες, στην εφορία και σε λοιπούς πιστωτές, καταχωρώντας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση, 400.000 επιχειρήσεις αναμένεται να μπορέσουν να επωφεληθούν από τη λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού.
Εκτιμάται, επίσης, ότι όσες επιχειρήσεις έχουν οφειλές έως 2 εκατ. ευρώ θα μπορέσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως το τέλος του έτους, ενώ για μεγαλύτερες οφειλές θα χρειασθεί περισσότερος χρόνος.
Πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση