GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέταξαν καφέδες σε Φίλη και Ξυδάκη στην συγκέντρωση για την Ηριάννα Β.Λ.

Επίθεση από ομάδα νεαρών με νερά και καφέδες δέχθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Νίκο...


Επίθεση από ομάδα νεαρών με νερά και καφέδες δέχθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Νίκος Ξυδάκης που συμμετείχαν στη συγκέντρωση συμπαράστασης προς την κρατούμενη Ηριάννα Β. Λ.
Στη φωτογραφία του Άρη Οικονόμου για το πρακτορείο SOOC που δημοσιεύει η lifo.gr, διακρίνονται τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απομακρύνονται άρον -άρον με τα σημάδια από τα νερά και τους καφέδες στα ρούχα τους.
Το επεισόδιο αναφέρεται και σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του indymedia που γράφει τα εξής:
Καφέδες και μπουκάλια νερό σε Φίλη και Ξυδακη
Με καφέδες μπουκάλια και μερικές ξύλινες υποδέχθηκε το πλήθος των αλληλέγγυων τα δύο μεγαλοστελεχη του συριζα. Πριν από λίγο χάρη στην παρέμβαση των ψυχρεμωτερων οι δύο "πολιτικοί παράγοντες" γλύτωσαν βέβαιο λιντσαρισμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Οι συγκεντρωμένοι σε ένδειξη αλληλεγγύης διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει την Ηριάννα Β. Λ. σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και αργότερα τα μπλοκ των διαδηλωτών μεταφέρθηκαν μπροστά από τη Βουλή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 29χρονη Ηριάννα , υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» καθώς διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση.
Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο αθώωσε το σύντροφό της, η ίδια με αφορμή τη σχέση της μαζί του και με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα δείγμα DNA, που έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.
Μέχρι σήμερα εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, βουλευτές και ευρωβουλευτές, καλλιτέχνες μέχρι και άτομα του αθλητισμού έχουν δηλώσει έμπρακτα την συμπαράστασή τους στην 29χρονη.
Τη Δευτέρα αναμένεται να εκδικαστεί στο εφετείο η αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει η Ηριάννα Β. Λ και θα αποφασιστεί εάν θα ανασταλεί η πρωτόδικη ποινή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση