GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ερντογάν απέλυσε ως γκιουλενιστή τον πιλότο που τον μετέφερε το βράδυ του πραξικοπήματος

Τον πιλότο που τον μετέφερε το βράδυ του πραξικοπήματος από το Νταλαμάν στην Κωνσταντινούπολη απέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ε...


Τον πιλότο που τον μετέφερε το βράδυ του πραξικοπήματος από το Νταλαμάν στην Κωνσταντινούπολη απέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μπαρίς Γιουρτσεβέν απολύθηκε από την Turkish Airlines (THY) τον περασμένο Φεβρουάριο ως γκιουλενιστής.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε ρεπορτάζ του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Doğan, ο πιλότος απολύθηκε, σύμφωνα με την επίσημη αιτιολογία, επειδή έκανε αίτηση πρόσληψης σε άλλη αεροπορική εταιρεία. Ωστόσο, λέγεται και γράφεται ότι είδε την πόρτα της εξόδου από την εργασία του, διότι θεωρήθηκε ότι είχε σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν λόγω του γεγονότος ότι είχε καταθέσεις στην τράπεζα Bank Asya, η οποία θεωρείται "σύμμαχος" του Τούρκου αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα.
Συν τοις άλλοις, κατηγορήθηκε ότι είχε αφήσει τον αναμεταδότη του αεροπλάνου εκείνο το βράδυ ανοικτό κάτι που θα επέτρεπε στον οποιονδήποτε να το εντοπίσει.
Συνήθως οι αναμεταδότες είναι ανοικτοί για να εντοπίζεται το αεροπλάνο, ωστόσο το βράδυ του πραξικοπήματος ζητήθηκε να είναι κλειστοί για λόγους ασφαλείας.
Ο πιλότος εργαζόταν 20 χρόνια στην Turkish Airlines και όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος κατέθεσε χρήματα στην Bank Asya για να πληρώσει για τα δίδακτρα του παιδιού του και ότι δεν είχε καμία σχέση με τον Γκιουλέν.
Το βράδυ του πραξικοπήματος ο Ερντογάν είχε ρωτήσει τους δυο πιλότους αν ήταν μαζί του. Οι πιλότοι του είχαν απαντήσει: «Είμαστε μαζί σου έως το τέλος. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να φτάσετε εσείς και η οικογένειά σας στον προορισμό σας. Θα πεθάνουμε μαζί σας αν χρειαστεί».
ΠΗΓΗ: DHA

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση