GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γάλλος πρέσβης: Η αισιοδοξία και η εμπιστοσύνη επανέρχονται στην Ελλάδα

«Η αισιοδοξία επανέρχεται στην Ελλάδα, η οποία ανακάμπτει μετά από δύσκολες προσπάθειες», δήλωσε ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί στον χ...


«Η αισιοδοξία επανέρχεται στην Ελλάδα, η οποία ανακάμπτει μετά από δύσκολες προσπάθειες», δήλωσε ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί στον χαιρετισμό του προς τους προσκεκλημένους χθες βράδυ, στον κήπο της Γαλλικής Σχολής, για την εθνική γιορτή της Γαλλίας, της 14ης Ιουλίου.

«Η χώρα εξήλθε από τα δημοσιονομικά προβλήματα, το χρέος μέλλει να είναι βιώσιμο μπορεί να στραφεί πια στην ανάπτυξη», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «οι επενδυτές την εμπιστεύονται ξανά» και χαιρετίζοντας «τις γαλλικές επιχειρήσεις που είναι παρούσες στην Ελλάδα και εκείνες που έρχονται».

Η χώρα, είπε κλείνοντας αυτή τη θερμή αναφορά στην Ελλάδα, «μπορεί να υπολογίζει στα νιάτα της, στα ταλέντα της καινοτομίας που διαθέτει και η Γαλλία θα συνεχίσει να την υποστηρίζει».

Σε αντιδιαστολή με την αμφιβολία και το κύμα λαϊκισμού που πλημμύριζε τη Γαλλία και την Ευρώπη ένα χρόνο πριν, καθώς είχε μόλις εμφανιστεί το Brexit και επίκειντο οι εκλογές στην Ολλανδία και τη Γαλλία, σήμερα επικρατεί άνεμος αισιοδοξίας, είπε ο πρέσβης, τονίζοντας ότι «οι σειρήνες του λαϊκισμού περισσότερο φόβησαν, παρά γοήτευσαν».

«Σήμερα η αισιοδοξία ξανάρχεται και στη Γαλλία», είπε, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν δεσμεύσεις για δύσκολες μεταρρυθμίσεις, για να ξαναδώσουν στην οικονομία μας τη δυναμική που της αξίζει».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εργάζεται για να κρατήσει η Γαλλία τη θέση της στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Η αισιοδοξία ξανάρχεται επίσης στην Ευρώπη. Γιατί η ανάπτυξη ξανάρχεται, γιατί το ευρωπαϊκό εγχείρημα είναι ξανά στην ημερήσια διάταξη, συνέχισε ο κ.Σαντεπί.

«Σήμερα ανασταίνεται η επιθυμία για περισσότερη Ευρώπη, ενισχύεται η απλή ιδέα ότι ‘είμαστε καλύτερα όλοι μαζί, παρά ο καθένας μόνος του'.», είπε χαρακτηριστικά.

Έκανε αναφορά στους κινδύνους που παραμένουν και θύμισε την τρομοκρατική επίθεση που χτύπησε ακριβώς πριν ένα χρόνο τη Νίκαια, λέγοντας ότι «σήμερα κατανοούμε καλύτερα τους κινδύνους, μαθαίνουμε να τους αντιμετωπίζουμε και έχουμε τη δύναμη να τους ξεπεράσουμε».

Ολοκλήρωσε τον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του με το μήνυμα της 14ης Ιουλίου ως «μήνυμα εμπιστοσύνης στην ικανότητα του ανθρώπου να προοδεύσει, να νικήσει τις παλιές αντιστάσεις και να βγει έξω από τα παρελθοντικά σχήματα.»

«Τη 14η Ιουλίου του 1789, ο λαός στο Παρίσι κατέλαβε το φρούριο της Βαστίλης, ένα σύμβολο του παρελθόντος. Αν δεν είχε δείξει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του δεν θα είχε τολμήσει να επιτεθεί ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση