Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

  Επίθεση Σκουρλέτη στα ΜΜΕ για την κριτική στο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ


  Για «αφιονισμένη πολεμική» κατά της κυβέρνησης από μέσα ενημέρωσης με αφορμή το σχέδιο νόμου για τους ΟΤΑ, κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Η κατάντια του να θυσιάζεις την πραγματικότητα για ένα αντικυβερνητικό οκτάστηλο».
  Ο κ. Σκουρλέτης ισχυρίζεται πως «τα συστημικά παπαγαλάκια» ανακαλύπτουν νέα ρουσφέτια και χιλιάδες προσλήψεις, προσδοκώντας παρέμβαση των Θεσμών εναντίον του νομοσχεδίου. «Το γεγονός είναι ότι δεκάδες εύλογα αιτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης γίνονται αποδεκτά, σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού της λειτουργίας των φορέων της, με ιδιαίτερη σπουδή προκειμένου να αποφευχθούν αστοχίες, αδικίες και γενικεύσεις» απαντά ο ίδιος και συμπληρώνει:
  «Με το σχέδιο νόμου εισάγονται θετικές διατάξεις για τους ΟΤΑ, τους εργαζόμενους, τους πολίτες και την Πολιτεία. Ίσως γι’ αυτό να ενοχλεί τόσο πολύ κάποιους» αναφέρει ο υπουργός, εκτιμώντας παράλληλα ότι «τους έχει πάρει είδηση ο κόσμος».
  Απαντώντας στη σφοδρή κριτική που δέχεται ο υπουργός Εσωτερικών διατυπώνει και ορισμένα «αβίαστα ερωτήματα»:
  «Γιατί είναι ρουσφέτι η παροχή στους εργαζόμενους της καθαριότητας Μέσων Ατομικής Προστασίας; Είναι «ρουσφέτι» η επέκταση της παροχής επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, εφόσον αυτό προκύπτει από τους πραγματικούς όρους απασχόλησης στη συγκεκριμένη θέση;
  Είναι «ρουσφέτι» η δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης χρεών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς τους δήμους, όταν γνωρίζουμε τις δυσκολίες που βιώνει μεγάλο μέρος της κοινωνίας; Είναι ρουσφετολογική η δυνατότητα των δήμων να δημοπρατούν υλικά που προκύπτουν από την ανακύκλωση απορριμμάτων, ώστε να υπάρξουν οφέλη και για τους δημότες, αλλά και η χώρα να καλύψει καθυστερήσεις στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων;» ρωτά ο κ. Σκουρλέτης και συμπληρώνει:
  «Αποτελεί δημοσιονομικό εκτροχιασμό η δυνατότητα που παρέχεται στους μικρούς, ορεινούς και νησιωτικούς, δήμους, εφόσον το θέλουν και το μπορούν, να δίνουν κίνητρα παραμονής σε γιατρούς και εκπαιδευτικούς; Ενοχλεί η συγκρότηση Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας, για μια σύγχρονη και αποτελεσματική αντιμετώπιση από την Πολιτεία των ζητημάτων απόκτησης ιθαγένειας, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία;» καταλήγει ο κ.Σκουρλέτης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Επίθεση Σκουρλέτη στα ΜΜΕ για την κριτική στο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr