GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε πολυτελή τζιπ στην Αττική - Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στα ίχνη τους

Περισσότερα από 10 πολυτελή τζιπ είχαν κλέψει τα μέλη εγκληματικής σπείρας στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, απενεργοποιώντας με ειδικό ...


Περισσότερα από 10 πολυτελή τζιπ είχαν κλέψει τα μέλη εγκληματικής σπείρας στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, απενεργοποιώντας με ειδικό εξοπλισμό τα συστήματα ασφαλείας των οχημάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες, οκτώ Έλληνες και ένας Αλβανός, ηλικίας 27 έως 36 ετών, είχαν κλέψει από τον Οκτώβριο του 2016 12 πολυτελή τζιπ. Ανάμεσα στα θύματα των μελών της σπείρας ήταν και δύο γνωστοί επιχειρηματίες.

Τα μέλη της σπείρας, παρόλο που δήλωναν άνεργοι, ζούσαν κοσμοπολίτικη ζωή, περνώντας τον χρόνο τους σε πολυτελή ξενοδοχεία, ξοδεύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πώς λειτουργούσε η σπείρα και οι κωδικοί συνεννόησης:

Το κύκλωμα φέρεται να είχε κλέψει δεκάδες πολυτελή οχήματα με χρήση ειδικού λογισμικού από τη Βουλγαρία. Στη συνέχεια το άφηναν για τρεις έως τέσσερις ημέρες σε πάρκινγκ της Αττικής και εάν ο ιδιοκτήτης του δεν το έβρισκε, μέσω GPS, τότε το μετέφεραν σε υπόγεια πάρκινγκ.

Οι κλοπές γίνονταν με την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη ανάγνωση του «διαγνωστικού» των πολυτελών οχημάτων και με εξοπλισμό που απέκτησαν τα μέλη της σπείρας από το εξωτερικό.

Οι δράστες μιλούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, ενώ χρησιμοποιούσαν κωδικούς στις συνομιλίες τους. "Κούκλα" είχαν "βαπτίσει" το αυτοκίνητο που θα έκλεβαν, ενώ η φράση "πάμε να πιούμε καφέ" ήταν ο κωδικός για την κλοπή του.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος υπήρξε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής ύστερα από τον εντοπισμό, τον περασμένο Απρίλιο, ενός κλεμμένου ΙΧ σε υπόγειο πλυντήριο στην οδό Πατησίων.

Σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση