GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πρύτανης του ΑΠΘ για την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης της φοιτήτριας

Τον αποτροπιασμό του για τη σεξουαλική παρενόχληση την οποία κατήγγειλε ότι υπέστη 19χρονη φοιτήτρια από γιατρό της κατασκήνωσης του Αρι...


Τον αποτροπιασμό του για τη σεξουαλική παρενόχληση την οποία κατήγγειλε ότι υπέστη 19χρονη φοιτήτρια από γιατρό της κατασκήνωσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στο Ποσείδι Χαλκιδικής, πράξη για την οποία ο καταγγελλόμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, εξέφρασε, με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρύτανης του Ιδρύματος Περικλής Μήτκας.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι ο καταδικασθείς γιατρός που «δεν ήταν εργαζόμενος στο ΑΠΘ, αλλά τρίτης εταιρείας παροχής πρώτων βοηθειών», απομακρύνθηκε από την πρώτη στιγμή από την πανεπιστημιακή κατασκήνωση, όπως επίσης και η συγκεκριμένη εταιρεία.

Αναλυτικά, η δήλωση του πρύτανη του ΑΠΘ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής: «Με αφορμή τις αναρτήσεις που δημοσιοποίησαν μια πολύ προσωπική υπόθεση φοιτήτριας του ΑΠΘ, για την οποία αποφάνθηκε η δικαιοσύνη, θα ήθελα να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για τις πράξεις του ιατρού, ως Πρύτανης, ως Καθηγητής νέων ανθρώπων και ως πατέρας, αφού η φοιτήτρια κόρη μου βρίσκεται στην Κατασκήνωση αυτές τις μέρες».

«Στο Αριστοτέλειο προσπαθούμε διαρκώς να διασφαλίζουμε, στο πλαίσιο του εφικτού, τις καλύτερες συνθήκες λειτουργίας για όλες τις πανεπιστημιακές δραστηριότητες και νοιαζόμαστε για όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Επειδή δεν έχει φτάσει στα χέρια μας η επιστολή της φοιτήτριας, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες για την άμεση αντίδρασή μας. Μπορώ να διαβεβαιώσω όμως ότι ο συγκεκριμένος γιατρός, που δεν ήταν εργαζόμενος του ΑΠΘ αλλά τρίτης εταιρείας παροχής πρώτων βοηθειών, απομακρύνθηκε από την πρώτη στιγμή. Το ίδιο και η συγκεκριμένη εταιρεία».

Η υπόθεση, που είδε μόλις τα τελευταία 24ωρα το «φως» της δημοσιότητας, διαδραματίστηκε, σύμφωνα με την καταγγελία, το βράδυ της 2ας Ιουλίου, στο ιατρείο του κάμπινγκ στο Ποσείδι, το οποίο επισκέφθηκε η 19χρονη καταγγέλλουσα επειδή διαπίστωσε περίεργα σημάδια στα χέρια της. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε αργότερα στις αστυνομικές Αρχές, κατά την εξέταση, ο γιατρός -μεταξύ άλλων- παραμέρισε το μαγιό της, θωπεύοντας τα γεννητικά της όργανα. Πριν απευθυνθεί στην Αστυνομία, που προχώρησε την επόμενη μέρα στη σύλληψη του γιατρού, ενημέρωσε τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της κατασκήνωσης, όπως επίσης τους γονείς της.

Ο 49χρονος γιατρός, με ειδικότητα ορθοπεδικού χειρουργού, παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου, το οποίο τον έκρινε ένοχο για ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας και τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών, ποινή η οποία ανεστάλη επί 3ετία. Απευθυνόμενος στους δικαστές, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τη σε βάρος του αποδιδόμενη πράξη.

Σε επιστολή που συνέταξε και απέστειλε προς τις πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ, η 19χρονη φοιτήτρια της Νομικής Σχολής διατυπώνει βαρύτατες καταγγελίες εναντίον της διοίκησης του πανεπιστημιακού Ιδρύματος. «Εσείς οι ίδιοι με παρενοχλήσατε σεξουαλικά κύριοι. Γιατί εάν είχατε ελέγξει έστω στοιχειωδώς τον άνθρωπο αυτό θα διαπιστώνατε την ανικανότητα του για αυτή τη θέση, την ανικανότητα του για οποιαδήποτε θέση. Αλλά δεν το κάνατε. Όταν τελικά το κάνατε ήταν αργά - ακόμα και για να το αποκρύψετε- είχε γίνει το κακό. Προσπαθήσατε ωστόσο να δυσχεράνετε με κάθε τρόπο τη διαδικασία απόδοσης δικαιοσύνης, όσο παραλείπατε να παραδώσετε τις συμβάσεις εργασίας αυτού και των συνεργατών του στο δικαστήριο» επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα στην επιστολή της.

Στην ίδια επιστολή, η νεαρή φοιτήτρια αναφέρει ότι ο γιατρός αυτός βρίσκεται εδώ και 3,5 χρόνια εκτός ιατρικού συλλόγου, ενώ φέρεται να έχει στο όνομά του μία σύλληψη για εξύβριση και απλή σωματική βλάβη, μία καταγγελία και μία δίκη που εκκρεμεί για συνέργεια σε κλοπή 120.000 ευρώ.

Καταγγέλλει δε ότι το ιατρείο του πανεπιστημιακού κάμπινγκ δεν έχει άδεια λειτουργίας και μέμφεται τη συμπεριφορά του αρχηγού της κατασκήνωσης, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του γιατρού, διαβεβαιώνοντας το δικαστήριο για το ήθος και την πολύχρονη καριέρα του κατηγορούμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση