GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οκτώ νεκροί σε επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Σενεγάλη

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 49 τραυματίστηκαν σοβαρά το βράδυ του Σαββάτου στο Ντακάρ της Σενεγάλης όταν εν μέσω επεισοδίων που...


Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 49 τραυματίστηκαν σοβαρά το βράδυ του Σαββάτου στο Ντακάρ της Σενεγάλης όταν εν μέσω επεισοδίων που ξέσπασαν ανάμεσα σε οπαδούς δύο ομάδων τμήμα ενός τοίχου έπεσε πάνω στον κόσμο που ετοιμαζόταν να φύγει από το στάδιο, σύμφωνα με μάρτυρες που επικαλείται το βρετανικό BBC.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και το πλήθος πανικοβλήθηκε με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να ποδοπατηθούν, κατά δηλώσεις του υπουργού Αθλητισμού της Σενεγάλης και πληροφορίες που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων APS.

Πολλά ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στο γήπεδο για να προσφερθεί βοήθεια στα θύματα και να διακομιστούν σε νοσοκομεία τα θύματα.

Το πρακτορείο εξήγησε ότι υπήρξαν συμπλοκές και εκτοξεύθηκαν αντικείμενα «στο τέλος των καθυστερήσεων» του αγώνα, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων εναντίον μερίδας οπαδών την ώρα που το γήπεδο ήταν ακόμη κατάμεστο, με αποτέλεσμα το πλήθος να καταληφθεί από πανικό.

Η Σενεγάλη επικρίθηκε έντονα φέτος για την έλλειψη ασφάλειας σε εκδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή, ειδικά μετά τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων σε μια θρησκευτική συγκέντρωση τον Απρίλιο.

Τα πολύνεκρα επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Αφρική δεν είναι ασυνήθιστα, καθώς οι κανονισμοί ασφαλείας των αρχών σε πολλές χώρες κρίνονται ανεπαρκείς. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε μια αναμέτρηση στην Ανγκόλα τον Φεβρουάριο, όταν εκατοντάδες οπαδοί μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, REUTERS, BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση