GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βιβλίο - φωτιά για τον Στάθη Ψάλτη - Οι άγνωστες στιγμές της ζωής του ηθοποιού

Ένα βιβλίο-φωτιά για τον Στάθη Ψάλτη, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο, ετοιμάζει ο κολλητός του φίλος Μάκης Κωστίνης. Ο ηθο...


Ένα βιβλίο-φωτιά για τον Στάθη Ψάλτη, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο, ετοιμάζει ο κολλητός του φίλος Μάκης Κωστίνης.
Ο ηθοποιός, ο οποίος είχε μοιραστεί χαρές και λύπες με τον αξέχαστο κωμικό στη διάρκεια της πολυτάραχης ζωής του, αυτό το διάστημα συγκεντρώνει υλικό, από πιπεράτες ιστορίες με τις γυναίκες που γράφτηκαν στο καρνέ των κατακτήσεών του μέχρι ανέκδοτες φωτογραφίες που έχει στο αρχείο του από την καθημερινότητα του τελευταίου μεγάλου σταρ του Γιάννη Δαλιανίδη.

«Ποιος Σπαλιάρας; Ο Ψάλτης είχε πάει με περισσότερες γυναίκες!» λέει ο Μάκης Κωστίνης στην «Espresso», αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά τα σχέδιά του μέσα από το σημερινό μας φύλλο. Οσο για το περιεχόμενο του βιβλίου; Δεν θα αφορά μόνο τις ερωτικές περιπέτειες, τους αρραβώνες και τους γάμους του Στάθη Ψάλτη, αλλά και τις αγαθοεργίες που έκανε αθόρυβα, όπως επίσης τα πρώτα δύσκολα χρόνια του στην Αθήνα, τότε που πουλούσε πορτοκαλάδες στο Καβούρι για να εξασφαλίζει τα χρήματα που απαιτούνταν για τα δίδακτρα της δραματικής σχολής και στη συνέχεια επέστρεφε με τα πόδια στο σπίτι, στο Αιγάλεω.

Ο Μάκης πέρασε 35 χρόνια δίπλα στον Στάθη και, όπως ισχυρίζεται, αποφάσισε να προχωρήσει στη συγγραφή αυτού του βιβλίου θέλοντας πρώτα απ' όλα να τιμήσει τη μνήμη του και τη φιλία τους. Οι δυο τους έκαναν παρέα μέχρι το τραγικό φινάλε. «Πήγαινα και τον έβλεπα στο νοσοκομείο και κάναμε καλαμπούρια. Κι αν καμιά φορά τύχαινε να μην εμφανιστώ μια δυο μέρες, ο Στάθης με ζητούσε. Θυμόμασταν περιστατικά από τις ζωές μας, μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Θυμόμασταν ιστορίες, γελούσαμε και δακρύζαμε» αναφέρει ο ηθοποιός και η φωνή του σπάει από τη συγκίνηση για τον φίλο του που έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό σε οικογένεια, φίλους και θαυμαστές του.

«Ετοιμάζω αυτό το βιβλίο για τον Στάθη σε συνεργασία με τη δημοσιογράφο Ελευθερία Νταβατζή, η οποία με βοήθησε και στην εύρεση εκδοτικού οίκου. Ο τίτλος που έχουμε σκεφτεί είναι “Ο φίλος μου ο Στάθης, όπως τον γνώρισα εγώ”, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμη σε οριστική απόφαση. Είναι, λοιπόν, ένας προσωρινός τίτλος αυτός» συνεχίζει ο Μάκης Κωστίνης, αποκαλύπτοντας πως οι αφηγήσεις του για τον Στάθη αρχίζουν από το 1980. «Θα γραφτούν όλα, καλά και άσχημα, τα ξενύχτια μας, οι στενοχώριες μας και οι αγαθοεργίες του Στάθη, για τις οποίες, μάλιστα, θα παρουσιάσω και ντοκουμέντα. Υπάρχουν, βλέπεις, και... άπιστοι Θωμάδες! Οσο ήταν στη ζωή ο φίλος μου δεν ήθελε να βγει τίποτα προς τα έξω. Δεν ζητούσε δημοσιότητα μέσα από τις καλές του πράξεις. Βοηθούσε πολύ κόσμο γιατί έτσι ένιωθε. Είχε χρυσή καρδιά» λέει.
Ροζ ντοκουμέντα
Από τις σελίδες της βιογραφίας του αξέχαστου κωμικού θα «παρελάσουν», όπως αναφέραμε και παραπάνω, όλες οι γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του, θηλυκά που τον κυνήγησαν, γυναίκες που τον πλήγωσαν και πλήγωσε κι εκείνος. Ο Μάκης Κωστίνης θα τα βγάλει όλα στη φόρα!

«Γάμοι, αρραβώνες, έρωτες. Τα πάντα θα καταγραφούν. Θα καταγραφούν όπως μου τα διηγήθηκε ο ίδιος ο Στάθης και όπως τα βίωσα εγώ κάνοντας στενή παρέα μαζί του. Σ' αυτό το σημείο μπορώ να πω με χιούμορ: Ποιος Σπαλιάρας; Ο Στάθης είχε πάει με περισσότερες γυναίκες. Και γι' αυτό έχω ντοκουμέντα» σημειώνει και προχωρά σε περισσότερες αποκαλύψεις. «Στο βιβλίο θα αφηγηθώ και άλλα περιστατικά που τον είχαν σημαδέψει. Οπως τότε που πουλούσε πορτοκαλάδες στο Καβούρι για να μπορεί να πηγαίνει στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και στην επιστροφή του με τα πόδια ως το Αιγάλεω, όπου έμενε εκείνο το διάστημα, έπινε όσες πορτοκαλάδες περίσσευαν γιατί διψούσε πολύ. Για πολλά χρόνια δεν έμπαινε σε ασανσέρ και αεροπλάνα. Είχε πολλές φοβίες, μεταξύ αυτών και κλειστοφοβία. Γι' αυτό πάντοτε ήθελε πολλά άτομα γύρω του, για να νιώθει ασφάλεια. Βέβαια, εκείνο που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι πόσο είχε χαρεί όταν γνώρισε την πρώτη του αρραβωνιαστικιά κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στον κουμπάρο του, στη Βέροια, την εποχή που ήταν ακόμη φαντάρος» αναφέρει ο ηθοποιός, ο οποίος διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό αρχείο από τις δεκαετίες κατά τις οποίες μεσουρανούσε ο Ψάλτης.
«Δεν με ενδιαφέρει τι θα πει η χήρα του αξέχαστου κωμικού»
Η υλοποίηση και η έκδοση του βιβλίου για τον Στάθη βρίσκει σύμφωνους τον αδελφό του αείμνηστου Γιάννη Ρώτα, την κόρη του Μαρία Ψάλτη και την πρώην γυναίκα του Κάτια Κυβέλου, οι οποίοι -όπως ισχυρίζεται ο Μάκης Κωστίνης- θα τον βοηθήσουν κιόλας. «Η Μαρία και ο Γιάννης θα μου δώσουν και συνεντεύξεις για τις ανάγκες του βιβλίου» τονίζει ο ίδιος.

Οσο για τη χήρα του Στάθη, Χριστίνα Ψάλτη; «Δεν μ' ενδιαφέρει τι θα πουν οι υπόλοιποι, εγώ αναφέρομαι στον κολλητό μου που έφυγε από τη ζωή» σχολιάζει λακωνικά, δείχνοντας κάπως ενοχλημένος. Είναι γνωστό, εξάλλου, πως η σχέση του με τη Χριστίνα δεν είναι και τόσο καλή.

Ωστόσο ο Μάκης έχει έτοιμη την απάντηση σε όλους εκείνους που θα τον κατηγορήσουν ότι βγάζει τώρα βιβλίο για τον Ψάλτη προκειμένου να κερδίσει χρήματα και δημοσιότητα, εκμεταλλευόμενος το όνομά του. «Δεν πάω να βγάλω λεφτά μέσω του βιβλίου. Αν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο θα το είχα κάνει χρόνια πριν. Κι όχι μόνο από τον Στάθη.
Αλλωστε το δικό μου μερίδιο απ' τα έσοδα θα το δώσω στο Σπίτι του Ηθοποιού, όπου πηγαίνω συνέχεια και για το οποίο, όπως ξέρει και η ιδρύτριά του Αννα Φόνσου, τρέφω μεγάλη αγάπη. Στο ίδρυμα αυτό είχε κάνει δωρεά και ο Στάθης. Ετσι, λοιπόν, θα βοηθήσω μ' αυτόν τον τρόπο ένα μέρος όπου ζουν αρκετοί συνάδελφοί μας, έναν χώρο που και ο φίλος μου στήριζε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση