GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η νέα αστική επανάσταση ξεκινά από τον Άρειο Πάγο!...

Ευθυμογράφημα του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου. Μια και η προλεταριακή επανάσταση ξέμεινε από καύσιμο και ιστορία, όλες οι ελπίδες για ισ...

Ευθυμογράφημα του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου.

Μια και η προλεταριακή επανάσταση ξέμεινε από καύσιμο και ιστορία, όλες οι ελπίδες για ισότητα και ελευθερία εναποτέθηκαν σε μια νέα αστική επανάσταση! Μιλάμε για ένα νέο (μεταμοντέρνο) κόσμο όπου δεν θα υπάρχει σύγκρουση κεφαλαίου-εργασίας, καθώς στην πραγματικότητα δεν θα υφίσταται η έννοια της εργασίας με την θεμελιωμένη στην νεωτερικότητα, στον (δημοκρατικό) μοντερνισμό και στην βιομηχανική εποχή ιδέα (: θεωρία και πρακτική δικαίου).

Τι σημαίνει, με μια κουβέντα, νέα αστική επανάσταση (ΝΑΕ); Μια νέα δομή δικαίου (: αντίληψη δικαίου) σε ό, τι αφορά στην σχέση εργοδότη εργαζόμενου, ή με παλιομοδίτικους όρους του μοντερνισμού, στη σχέση κεφαλαίου-εργασίας.

Και τι προϋποθέτει; Κάτι ηθικό, αγαθό, ανθρώπινο, τρυφερό και όμορφο. Την κατανόηση! Αρκεί ο εργαζόμενος να κατανοεί δύο πραγματάκια: (1) Πως οφείλει να δουλεύει απλήρωτος για μερικούς μήνες (3, 4, 5 , 6, εξαρτάται) χωρίς "άσκηση επίσχεσης εργασίας", στο βαθμό που ο εργοδότης του επικαλείται βάσιμα (κρίση περνάμε, δεν μπορεί να μην το βλέπεις!) απρόβλεπτες περιστάσεις, ή αντιξοότητες, ή πρόσκαιρη οικονομική δυσπραγία, ή εξαιρετικά δυσμενείς γι' αυτόν περιστάσεις, ή όταν η επίσχεσή σου θα μπορούσε να προξενήσει δυσβάσταχτη και δυσανάλογη ζημία στον εργοδότη σου, σε σχέση με το σκοπούμενο αποτέλεσμα, ή όταν στρέφεται κατά αξιόπιστου και αξιόχρεου εργοδότη, ή όταν αναφέρεται σε ασήμαντη αντιπαροχή του εργοδότη. (2), Ότι ακόμα και η μακροχρόνια μη καταβολή των δεδουλευμένων του από την εργοδοσία δεν αρκεί από μόνη της για να θεμελιώσει την έννοια της βλαπτικής μεταβολής των όρων της σύμβασης εργασίας του. Γιατί, αγαπητέ αναγνώστη, τι είναι ο μισθός; Αυτό που νόμιζες μέχρι σήμερα; Το χρήμα (η αμοιβή) για την αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης; Όχι βέβαια! Ο μισθός σήμερα είναι, ας πούμε, μορφή κέρδους που αποκομίζεις με την απασχόληση ενός ψυχοσωματικού και πνευματικού κεφαλαίου, το οποίο με ντεμοντέ όρους αποκαλείται (μισθωτή) εργασία. Δύσκολο είναι να εκσυγχρονιστείς επιτέλους και να καταλάβεις πως ως μισθωτός πρέπει να λειτουργείς και να συμπεριφέρεσαι σαν επιχειρηματίας και άρα να κατανοείς τον επιχειρηματία εργοδότη σου σαν καλοπροαίρετος προμηθευτής προς πελάτη και αντίστροφα;

Είναι δυνατόν να σκέφτεσαι την επίσχεση ή να επικαλείσαι βλαπτική μεταβολή από τη στιγμή κατά την οποία η εργοδοσία (σου) επικαλείται οικονομική δυσπραγία και εξαιρετικά δυσμενείς περιστάσεις; Βρε, πού ζεις; Δεν έμαθες ακόμη τι σημαίνει επιχειρηματικότητα της εργασίας; Μπίζνες δεν κάνεις με την εργατική σου δύναμη, το σώμα και το μυαλό σου, τις γνώσεις σου και γενικά την φυσική σου υπόσταση; Πώς είναι δυνατόν σήμερα, μια εποχή κρίσης στην αναπαραγωγή του κεφαλαίου, να ζητείς σεβασμό ως εργαζόμενος χωρίς ο ίδιος να συμπεριφέρεσαι σύμφωνα με τις αρχές της καλής πίστης και λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα στην πτωχευμένη αγορά συναλλακτικά ήθη;

Πού ζεις; Δεν είπαμε πως πρέπει να κάψεις λίπος για να προσφέρεις στην απαραίτητη ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας στην χειμαζόμενη επί μία περίπου δεκαετία εθνική μας οικονομία; Δηλαδή, έπρεπε να εξαναγκάσεις τον Άρειο Πάγο να "εκτεθεί" στην κοινωνία για να αποφασίσει τα αυτονόητα για τον κάθε υπεύθυνο μισθωτό χωρίς μισθό και γενικότερα τον κάθε απασχολούμενο ή απασχολήσιμο; Εσύ δεν αισθάνεσαι το χρέος σου ως πολίτης να συμβάλλεις πάση θυσία στην ΝΑΕ; Ήταν δηλαδή ανάγκη ο εργαζόμενος ανώτατος δικαστής να παρέμβει δραστικά (απόφαση 114/2017) και καταδηλωτικά - μετά από μια σειρά προδηλωτικών νομολογιών στο ζήτημα ήδη από το 2010 - για να διαμορφώσει το νέο ηθικό πλαίσιο της ανάπτυξης στην Ελλάδα του νέου successstory, των αριστερών αυτή την φορά;

Ξέρω τι θα με ρωτήσεις: Καλά, ρε φίλε, και πώς να ζήσω απλήρωτος επί τόσους μήνες, πώς να πάω στην δουλειά μου και με τι κουράγιο να δουλέψω; Ορίστε, δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε! Δείχνεις προκατάληψη, είσαι κολλημένος με το παλιό και τα παλιά και ανίκανος να δείξεις κατανόηση προς αυτόν που σου προσέφερε ψωμί, ενώ τώρα σε καλεί να βάλεις πλάτη στη νέα αστική επανάσταση για να καρπωθείς αύριο κι εσύ το μερίδιο που σου αναλογεί από την αποκατάσταση του μηχανισμού κερδών στην πατρίδα σου! Είσαι και ανάλγητος! Δεν μπορείς να κατανοήσεις τον πόνο του άλλου. Του εργοδότη σου, που ενώ αγωνίζεται να σου καταβάλει τα δεδουλευμένα, ζορίζεται, ζορίζεται, αλλά δεν δύναται!

Προσπάθησε να καταλάβεις αυτό που αντιλαμβάνεται ο δικαστής του Αρείου Πάγου σε αντίθεση με τον Εφέτη. Το δίκαιο του εργαζόμενου οφείλει να αντανακλάται στο δίκαιο της εργοδοσίας, στο δίκαιο των επιχειρήσεων, οι οποίες διέρχονται αντικειμενικά κρίση. Αυτή είναι η βασική ιδέα για την ανάπτυξη στη σημερινή Ελλάδα και εκεί θεμελιώνεται η νέα αστική επανάσταση, η οποία έρχεται για να καταργήσει όλες σχεδόν τις προκαταλήψεις (συναρτήσεις) της κλασικής Πολιτικής Οικονομίας και της Μαρξιστικής Ανάλυσης που αφορούν στη σχέση κεφαλαίου-εργασίας. Τώρα η νέα δομή δικαίου που διαμορφώνεται στο πλαίσιο της νέας αστικής επανάστασης και ταυτόχρονα την διαμορφώνει, έχει να αντιμετωπίσει κυρίως την βιολογία! Το ζήτημα της επιβίωσης του εργαζόμενου χωρίς τον μισθό του μήνα. Ε, ας μην τα ζητάμε όλα, σαν κακομαθημένοι, από τον δικαστή! Υπάρχει και αριστερή κυβέρνηση υπό την τρόικα που οφείλει να μεριμνήσει για το βιολογικής υφής αυτό ζήτημα και ένα άλλο συναφές που σχετίζεται με τις οικονομικές και κοινωνικές υποχρεώσεις του απλήρωτου εργαζόμενου.

Υπάρχει βάσιμη ελπίδα πως τα εκκρεμή αυτά ζητήματα θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο του επόμενου μνημονίου με τους θεσμούς, το ΔΝΤ και την αγορά! Ήταν να μην μπει το θεμέλιο από τον Άρειο Πάγο. Τώρα που μπήκε, θεσμοί και αγορά θα ησυχάσουν για να κτίσουν από κοινού τη ΝΑΕ, που δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα, αν και η Ελλάδα αποτελεί ένα δημιουργικό παράδειγμα για την μετάβαση παλαιών καπιταλιστικών χωρών στη νέα εποχή.

5 σχόλια

  1. Γιατί δε θέλουν να λογοδοτήσει ο Γεωργίου

    Mια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους δανειστές και την κυβέρνηση λίγα 24ωρα μετά την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. κι αφού πρώτα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχαν υλοποιήσει μέχρι τέλος κάθε απαίτηση των Ευρωπαίων πιστωτών και του ΔΝΤ. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβανόταν η αθώωση των τριών στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ από Ιταλία, Ισπανία και Σλοβενία για διώξεις που τους βάραιναν και του πρώην Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου ο οποίος φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 έτσι ώστε η Ελλάδα να υπαχθεί στο καθεστώς των Μνημονίων. Ακόμη και την αποζημίωσή του με το ποσό των 100.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα στα οποία υποβλήθηκε ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε μια ακραία πράξη πολιτικής τους ταπείνωσης.

    Η έκπληξη που ακολούθησε την εκταμίευση αφορούσε την άσκηση αναίρεσης εκ μέρους της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, εναντίον του βουλεύματος των συμβουλίων εφετών (υπ. αρ. 969/2017) το οποίο εκδόθηκε στις 26 Μαΐου 2017 και με το οποίο ο Α. Γεωργίου απαλλάγηκε των κατηγοριών για τεχνητή διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Με το συγκεκριμένο βούλευμα που προτάθηκε από τον εισαγγελέα εφετών, Ιωάννη Κούτρα, και υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία (μόνο η εφέτης Χριστίνα Ρωμέση ψήφισε την παραπομπή τους) αποφασίστηκε να μην παραπεμφθούν στο ειδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας ο Α. Γεωργίου και δύο ακόμη συνεργάτες του (Κωνσταντίνος Μολφέτας και Αθανασία Ξενάκη) για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος.

    Πρέπει να αναφερθεί μάλιστα ότι αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Α. Γεωργίου και οι συγκατηγορούμενοι του απαλλάσσονταν με βούλευμα του συμβουλίου εφετών Αθηνών. Είχε προηγηθεί μια πανομοιότυπη απόφαση απαλλαγής (1149/2015) από την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για ψευδή βεβαίωση στοιχείων.

    Ποτέ δεν αθωώθηκε ο Γεωργίου!

    Κατά συνέπεια όσοι υποστήριξαν ότι ο Α. Γεωργίου έχει αθωωθεί δύο φορές ως τώρα έκαναν μια διασταλτική ερμηνεία του βουλεύματος. Μετέτρεψαν τα απαλλακτικά βουλεύματα σε αθωώσεις με εμφανή στόχο να παρουσιάσουν τον Α. Γεωργίου σαν θύμα διώξεων. Κι αντί να απολογηθεί για την αδυναμία του να αποδείξει την αθωότητά του στην ακροαματική διαδικασία, όπως υποχρεούται να πράξει κάθε κατηγορούμενος, να εμφανίζεται ως θύμα πολιτικών σκευωριών. Όταν η μοναδική πολιτική σκευωρία που είναι σε εξέλιξη στοχεύει στην αθώωσή του.

    Στην προσπάθεια να εμφανιστεί ο Γεωργίου σαν θύμα πρωτοστάτησε η Μιράντα Ξαφά συνάδελφος του Γεωργίου στο ΔΝΤ. Απαντώντας στις 20 Ιουλίου σε tweet μου, που έγραφα «τελικά να σεβόμαστε όλες τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ή μόνο εκείνες που μας συμφέρουν;» (το οποίο ήταν απάντηση σε δικό της tweet όπου έγραφε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να θέσει τέρμα στην πολιτικά υποκινούμενη δίωξη του πρώην προέδρου ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου»), ανταπάντησε: «υπόθεση Γεωργίου – Δύο αθωώσεις, δύο πολιτικά υποκινούμενες αναιρέσεις: “Λάθος απόφαση, ξαναπροσπαθήστε!”».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δε θέλουν να λογοδοτήσει ο Γεωργίου..

    Αν η Μιράντα Ξαφά σεβόταν την αλήθεια έπρεπε να γράψει «δύο απαλλακτικά βουλεύματα» και όχι «δύο αθωώσεις». Στόχευε όμως στη δημιουργία εντυπώσεων κι ας διαστρέβλωνε με τη διατύπωση που καθόλου τυχαία επέλεξε την πραγματικότητα.

    Η απόφαση της ανωτάτης δικαστικού λειτουργού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με πιο πρόσφατη την επίσκεψη της επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου στο ανώτατο δικαστήριο, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα εξέφρασε τη δυσφορία του πρωθυπουργού και απαίτησε να διακοπεί κάθε σχετική διαδικασία σε βάρος του πρώην υπαλλήλου του ΔΝΤ και προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Η παρέμβαση της Β. Θάνου αποτελεί επιτομή των πολιτικών, εξωθεσμικών παρεμβάσεων καθώς αξιοποιεί την εμπειρία της στο δικαστικό χώρο ώστε να λειτουργήσει σαν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, επιβάλλοντας τη θέληση του Μαξίμου και των πιστωτών.

    Το αστείο σε αυτό το όργιο παρασκηνιακών πιέσεων που εξελίσσεται είναι ότι η ΝΔ και οι φιλικός της Τύπος που κατήγγειλαν δριμύτατα το διορισμό της Θάνου στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού ως παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, αυτή τη φορά εποίησαν την …νύσσαν. Προείχε βλέπετε η αθώωση του Γεωργίου, δηλαδή η συγκάλυψη των σκανδάλων που οδήγησαν έλλειμμα και χρέος στα ουράνια και η υλοποίηση των εντολών των δανειστών. Έτσι, όσοι έσκιζαν τα ιμάτιά τους για την παραβίαση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης βρέθηκαν να τρίβουν τώρα τα χέρια τους για την παραβίασή της.

    Απειλούν με μηνύσεις οι γραφειοκράτες της ΕΕ.

    Αν η πιο πρόσφατη αντίδραση ήρθε από την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου η κορυφαία και εντελώς αδικαιολόγητης – από πρώτη ματιά – οξύτητας αντίδραση ήρθε από τις Βρυξέλλες. Έφτασαν μάλιστα σε σημείο δημοσιογράφοι – παπαγαλάκια των Βρυξελλών να απειλούν ότι πιθανές αναφορές σε «φουσκωμένα ελλείμματα» ενδέχεται στο εξής ακόμη και να αντιμετωπίζονται ως «ψευδές ειδήσεις» (fake news). Να επισείουν δηλαδή διώξεις και πρόστιμα!

    Η οργή της ΕΕ, που αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως μπανανία, αξιοποιώντας φυσικά και τη δουλική στάση της κυβέρνησης Τσίπρα, είναι πλήρως κατανοητή στη βάση των συνεπειών που μπορεί να σημάνει για όλες τις χώρες που ψήφισαν τη δανειοδότηση της Ελλάδας το 2010 μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση που θα καταλήγει ότι ο Γεωργίου και Γιούροστατ αλλοίωσαν δολίως τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδας. Επομένως, οι εκατοντάδες βουλευτές σε όλη την ΕΕ εξαπατήθηκαν με ανυπόστατα οικονομικά στοιχεία – προϊόν μαγειρέματος, για να σωθούν οι γαλλογερμανικές τράπεζες. Η ΕΕ επομένως τρέχει να προλάβει όχι μόνο για να σώσει ένα πολύτιμο συνεργάτη της στην Αθήνα, που με δόλιους τρόπους και κατά παράβαση όχι μόνο της επιστημονικής δεοντολογίας αλλά και των νόμων άνοιξε το δρόμο για τον οδοστρωτήρα των Μνημονίων, αλλά και για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες στην παραποίηση των στατιστικών στοιχείων. Για να μην ανοίξει δηλαδή ο Ασκός του Αιόλου και αποκαλυφθεί η μεγάλη ληστεία που διοργάνωσε η ΕΕ σε βάρος των λαών, με όχημα τι «διασώσεις»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δε θέλουν να λογοδοτήσει ο Γεωργίου..

    Για να φανεί καλύτερα πόσο προκλητική και σε βάρος κάθε έννοιας δικαίου είναι η παρέμβαση των δανειστών με στόχο να κλείσει άρον - άρον το κεφάλαιο Γεωργίου, αξίζει μια μικρή αναδρομή στις σοβαρότατες κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην ισχυρό άνδρα της ΕΛΣΤΑΤ, που έστρωσε το δρόμο για να μπορεί ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, να μιλάει για Τιτανικό εν είδει αυτοεκπληρούμενης προφητείας…

    Αφήνοντας κατά μέρους σοβαρότατες κατηγορίες όπως για παράδειγμα ότι ο Α. Γεωργίου δεν ενημέρωνε το ΔΣ της υπηρεσίας, όπως είχε υποχρέωση, έτσι ώστε να μην υπόκειται σε έλεγχο και να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να λογοδοτεί ή την επιλογή του να αμείβεται ταυτόχρονα από το ΔΝΤ και την ΕΛΣΤΑΤ την πρώτη περίοδο που διορίσθηκε στη στατιστική υπηρεσία, αποκρύβοντας μάλιστα την επαγγελματική του σχέση από το ΔΝΤ, αξίζει να σταθούμε σε τρία συγκεκριμένα παραδείγματα. Αυτά τα παραδείγματα αποδεικνύουν το μαγείρεμα στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που συντελέστηκε με ευθύνη του Γεωργίου ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 να φτάσει το 11,9% αρχικά και το 15,6% του ΑΕΠ στη συνέχεια. Δείχνουν επίσης γιατί πιστωτές, μνημονιακές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) δε θέλουν να φτάσει το θέμα στην ακροαματική διαδικασία.

    Η δημιουργική λογιστική χρησιμοποιήθηκε στα στοιχεία 1) των νοσοκομείων, 2) των 17 ΔΕΚΟ και των εκατοντάδων νομικών προσώπων (περί τα 500) και 3) των περίφημων swap του Σημίτη που «μαγειρεύτηκαν» ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα να φουσκώσει και να ξεκινήσει το 2010 η «θεραπεία σοκ». Πώς αλλιώς θα στηριζόταν το παγκάλειο επιχείρημα «όλοι μαζί τα φάγαμε» που βολεύει μια χαρά ακόμη και το ΣΥΡΙΖΑ;

    Στατιστικές αλχημείες.

    Το ποσό που έστειλε ως νοσοκομειακές οφειλές η ελληνική στατιστική υπηρεσία (ΕΣΥΕ τότε) στο πλαίσιο μιας πάγια επαναλαμβανόμενης διαδικασίας τον Οκτώβριο του 2009 προκειμένου να καταρτιστούν οι πίνακες με τα δημοσιονομικά στοιχεία των κρατών μελών της ΕΕ ήταν «μόλις» 2,3 δισ. ευρώ.

    Στην κοινοποίηση όμως που έφτασε στη Γιούροστατ, λίγες εβδομάδες αργότερα, με ημερομηνία 21 Οκτωβρίου 2008, το ποσό είχε αυξηθεί κατά 2,5 δισ. ευρώ επιπλέον φθάνοντας τα 4,8 δισ. ευρώ. Στη συνέχεια κρίθηκε πώς ούτε κι αυτό το ποσό ήταν αρκετό για να φτάσει το έλλειμμα στο ύψος που ήθελαν κι έτσι η ελληνική κυβέρνηση πρόσθεσε 1,8 δισ. ευρώ, αιτιολογώντας αυτή της την απόφαση με μια «τεχνική έκθεση σχετικά με την αναθεώρηση των υποχρεώσεων των νοσοκομείων» που απέστειλε με ημερομηνία 3/2/2010.

    Έτσι, τα 2,3 δισ. έγιναν από τον «μάγο» Γεωργίου 6,6 δισ. ευρώ. Η αποφασιστικότητά τους ήταν τέτοια (κι οι πλάτες που σίγουρα είχαν εκτός Ελλάδας) ώστε δεν πήραν υπ’ όψη τους ούτε καν το Ελεγκτικό Συνέδριο που από τα υποτιθέμενα 6,6 δισ. ενέκρινε μόνο τα 1,2 δισ. Δεν πτοήθηκαν επίσης να «χαμηλώσουν» τα 6,6 δισ. ούτε καν από το γεγονός ότι ενάμισι μήνα μετά την παράνομη αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος το υπουργείο Οικονομικών απαίτησε από τους προμηθευτές των νοσοκομείων να δεχθούν κούρεμα για τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις τους των ετών 2005-2008 ύψους 30%. Έτσι ενώ τα δημόσια ταμεία επωφελήθηκαν του κουρέματος αυτή η έκπτωση ποτέ δεν καταγράφηκε στα δημοσιονομικά μεγέθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δε θέλουν να λογοδοτήσει ο Γεωργίου..

    Το τελευταίο τέχνασμα που επιστράτευσε ο Α.Γεωργίου και οι συν αυτώ για να φουσκώσουν το έλλειμμα ήταν τα αμαρτωλά swaps του Κ. Σημίτη. Συγκεκριμένα οι συμφωνίες ανταλλαγής χρέους που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την Goldman Sachs με σκοπό να κρυφτεί το δημόσιο χρέος. Αντί να ξεσκεπαστούν οι αλχημείες που χρησιμοποιήθηκαν για την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες στο οικονομικό επιτελείο του Κ. Σημίτη (Λ. Παπαδήμος, Γ. Στουρνάρας, κ.α.) αυτές ακριβώς οι αλχημείες χρησιμοποιήθηκαν για μια ακόμη φορά εναντίον μας, καθώς αυθαίρετα πάλι ο Γεωργίου αποφάσισε να κατανείμει τα 21 δισ. ευρώ του swap την 4ετία 2006-2009, αυξάνοντας αναδρομικά και κατά παράβαση των κανονισμών της ΕΕ το δημόσιο χρέος. Γιατί έπρεπε να το κατανείμει σε προηγούμενα έτη κι όχι στα επόμενα, όπως μπορούσε να κάνει, δεν θέλουν να μάθουμε ποτέ…

    Οι Ευρωπαίοι επιχείρησαν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ επικαλούμενοι την περίφημη ανεξαρτησία της στατιστικής υπηρεσίας. Η δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλεγε με λίγα λόγια πως «αν εμείς βρίσκουμε τα στοιχεία αξιόπιστα εσάς σας περισσεύουν». Πρόκειται για ακραίο πολιτικό αυταρχισμό που δείχνει ότι η ανεξαρτητοποίηση …βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία. Απαγορεύει το δημοκρατικό έλεγχο, καταργεί κυριαρχικά δικαιώματα, διευκολύνει τη φτωχοποίηση και γίνεται εργαλείο επιβολής πολιτικών που κανένας λαός δεν αποφάσισε, ούτε ενέκρινε. Οι ανεξάρτητες αρχές επομένως ακυρώνουν τη δημοκρατία, όπως κι η ίδια η ΕΕ που μετέρχεται κάθε μέσου για να συγκαλυφθούν τα σκάνδαλα της ΕΛΣΤΑΤ!

    Αντί επιλόγου: Τίποτε από τα παραπάνω δε θα είχε γίνει γνωστό αν τρεις σπουδαίοι επιστήμονες και αξιοθαύμαστου ήθους στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, που τίμησαν το ρόλο τους ως δημόσιοι λειτουργοί με ανυπολόγιστο μάλιστα προσωπικό κόστος, δεν έδιναν εδώ και επτά χρόνια σχεδόν καθημερινή μάχη για να βγει στη δημοσιότητα το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ και να αποδοθούν οι ευθύνες. Συγκεκριμένα είναι η Ζωή Γεωργαντά, ο Νίκος Στρόμπλος και ο Νίκος Λογοθέτης. Απέναντί τους κάθε δημοκρατικός πολίτης είναι βαθιά υποχρεωμένος γιατί αντιστάθηκαν ακόμη και σε απειλές!

    ΕΧΩΜΕ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΣΙ;;;ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΕΤΣΙ; ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ SURVIVOR ΕΤΣΙ;..ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΆΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΆΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και όμως υπάρχει λύση, να αφήσει απλήρωτους το ΚΡΑΤΟΣ για 15 μήνες ΟΛΟΥΣ τους δικαστές,και αν τολμήσουν να απεργήσουν ΝΑ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ χωρίς ΝΑ μπορούν να διεκδικήσουν ΤΊΠΟΤΑ και χωρίς πολλά πολλά νομικά τερτίπια βάση των αποφάσεων που βγάζουν..

    Κάποιοι νομίζουν ότι τους ανήκει η χώρα και κάνουν αυτά που κάνουν διοτι δεν υπάρχει μια δυναμική στον λαό να τους κόβει τον ΚΏΛΟ ..Ασχολούνται με βλακείες το τι είπε το 2015 ο Βαρουφακης τι ΘΑ έκανε ο Τσίπρας [που σήμερα τον κατηγορεί ο Αδωνις ως καλό μαθητή της τρόικας!!!!!!].. Είναι ΤΌΣΟ ηλίθιοι αυτοί που είναι μέσα στην βουλή ,βουλευτές και οι συνεργάτες τους, που απορώ τι στο καλό καθόμαστε στην Ελλάδα και κάνουμε!!!

    Μέτρησα 180 επαγγέλματα που θα ξεκινούσαν αμέσως να προσφέρουν εργασία από τα εκατομμύρια αυθαίρετα και ασφαλιστικά έσοδα .. ΆΛΛΑ το ΣτΕ φρενάρει τα ΠΆΝΤΑ νομίζουν ότι έτσι θα φέρουν τον Μητσοτάκη !!! ΑΥΤΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ

    Διάβαζα έναν νόμο για τα αυθαίρετα το ν.4178 και τρελάθηκα, αυτός ο νόμος έχει καταλυτική ημερομηνία για ανέγερση αυθαίρετου το 2011 ΣΩΣΤΆ ..ΕΕΕ σε δυο κόλλες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την οικοδομή στην χώρα..

    Αν υπάρχει συμβόλαιο, η δικαστική απόφαση κατοχής γης προχωράς ΑΝ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΔΑΣΙΚΉ ΈΚΤΑΣΗ, ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΌ ΧΏΡΟ, ΣΕ ΠΑΡΆΛΙΑ, ΡΈΜΑ Η ΠΟΤΑΜΌ,Η ΔΗΜΌΣΙΟ ΧΩΡΟΣ .. και αφού βάλεις τα ένσημα ΒΆΣΗ μέτρησης , να έχεις πλήρωση η θα πληρώσεις το ανάλογο ΦΠΑ στα υλικά , τον ΕΝΦΙΑ, και μια στατική μελέτη μην σκοτωθείς κανείς αν κάνει κανένα σεισμό...

    Αν είναι μισοτελειωμένη η οικοδομή να έχεις περιθώριο να την τελείωσης σε ΠΈΝΤΕ ΧΡΟΝΙΆ και μετά να μπουν κλιμακωτά πρόστιμα ΑΝΤΊ αυτού το ΠΆΝΕ από παράταση σε παράταση και με εξοντωτικά πρόστιμα γιατί στην Ελλάδα καυλώνει εύκολα το ΣτΕ , η κυβέρνηση γράφει νόμους και τους σβήνει το ΣτΕ...ΚΑΙ η Ελλάδα παραμένει ΈΝΑ ΚΟΥΦΆΡΙ...

    Οι δικαστές μας δεν είναι απλοί ΔΕΞΙΟΊ είναι ΚΆΡΑΔΕΞΙΟΊ και η κυβέρνηση δεν έχει την εξουσία πέρα από το Μαξίμου.. Η δημόσια διοίκηση όσο και να κατηγορούν αυτή την κυβέρνηση ότι φτιάχνει κομματικό στρατό άραγε ΠΩΣ με ποιους με τους φουκαράδες συμβασιούχους;;; ΜΑ ΌΛΟΙ ΟΙ ΜΌΝΙΜΟΙ ΆΝΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΝΉΚΟΥΝ ΣΧΕΔΌΝ ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΟΚΟΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και είναι ευθύνη αυτής της αδύναμης κυβέρνησης ΠΟΥ δεν τολμά να ψάξει τα πόθεν έσχες τους, να τους τα κατάσχει, και να τους απόλυση ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΎΤΑΙ ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΣΎΝΤΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση