GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρεκόρ επενδύσεων αναμένει το ΥΠΟΙΚ φέτος για την Ελλάδα

Νέο ρεκόρ επενδύσεων αναμένεται να επιτύχει φέτος η χώρα μας όπως εκτιμούν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Σύμφων...


Νέο ρεκόρ επενδύσεων αναμένεται να επιτύχει φέτος η χώρα μας όπως εκτιμούν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ από το υπουργείο Οικονομίας αναμένονται επενδύσεις ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ καθώς ήδη, μέσω του Παραθύρου για τις Υποδομές και την Καινοτομία, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. ευρώ σε οκτώ έργα.
Όπως έχει αναφέρει σε ομιλίες του ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε εγκρίσεις και υπογραφές δανείων και εγγυήσεων για ιδιωτικές επενδύσεις στο πλαίσιο του «Σχεδίου Γιούνκερ».
Ειδικότερα, η χώρα μας κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις απορρόφησης. Ήδη, μέσω του Παραθύρου για τις Υποδομές και την Καινοτομία, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. ευρώ σε οκτώ έργα, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ. Επιπλέον, μέσω του Παράθυρου για την εγγύηση της χρηματοδότησης κυρίως ΜΜΕ, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ προς ενδιάμεσες τράπεζες, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις άνω του 1 δισ. Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση