Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

  Η απάντηση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στον υπουργό Δικαιοσύνης


  Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Βασίλης Αλεξανδρής σε ανακοίνωσή του απαντά στο περιεχόμενο της συνέντευξής του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή σε χθεσινή εφημερίδα, κατά την οποία, σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή «στράφηκε κατά των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που εναντιώθηκαν στην υπονόμευση της θεσμικής υπόστασης της Δικαιοσύνης από εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας».
  Στην ανακοίνωσή του ο κ. Αλεξανδρής αναφέρει αναλυτικά:
  "Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, σε χθεσινή συνέντευξή του, στράφηκε κατά των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που εναντιώθηκαν στην υπονόμευση της θεσμικής υπόστασης της Δικαιοσύνης από εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας.
  Αν η Κυβέρνηση ήλπιζε ότι η Δικαιοσύνη θα λειτουργεί ως κλειστό κύκλωμα που θα επιβεβαιώνει κάθε φορά τις πολιτικές της επιλογές, κατανοούμε την απογοήτευσή της.
  Η Δικαιοσύνη, όμως, δεν χρειάζεται επικρίσεις που θίγουν την ανεξαρτησία της και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτήν. Χρειάζεται την συνδρομή της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας για βελτιώσεις στο σύστημα απονομής της, με θεσμικά δόκιμο τρόπο, επ’ ωφελεία του κράτους δικαίου και των πολιτών.
  Αν ο Υπουργός έχει ασθενή ή επιλεκτική μνήμη αυτό αποτελεί μία επιπλέον ατυχή συγκυρία, η οποία ευτυχώς δεν αλλάζει την πραγματικότητα.
  Όλοι γνωρίζουν ότι οι συμμετέχοντες στην Ολομέλεια Πρόεδροι έχουν ο καθένας την δική του δράση, την δική του ιστορία και δεν μπορούν να αθροίζονται γενικόλογα σε ένα ενιαίο όλο ως προς τη στάση τους την τελευταία 15ετία.
  Σε ό,τι αφορά, όμως, την παρούσα σύνθεση της Ολομέλειας, θυμίζουμε ότι κατά την έναρξη της θητείας της ανέλαβε πρωτοβουλία για την διενέργεια πανελλαδικού δικηγορικού δημοψηφίσματος τον Δεκέμβριο του 2014, με αντικείμενο το σχέδιο του ΚΠολΔ, που είχε προταθεί από την τότε Κυβέρνηση. Το δικηγορικό σώμα τάχθηκε με συντριπτικό ποσοστό (93,66%) αντίθετο στις προωθούμενες αλλαγές.
  Την ίδια θέση είχε δημόσια λάβει και το κυβερνών σήμερα κόμμα, ως (τότε) αντιπολίτευση. Λίγους μήνες μετά, το ίδιο κόμμα, μετά την εκλογική του νίκη, ψήφισε τον ΚΠολΔ, χωρίς καμία αλλαγή. Το ίδιο κόμμα επίσης ως αντιπολίτευση τασσόταν αναφανδόν υπέρ της προστασίας των δανειοληπτών και της πρώτης κατοικίας.
  Σήμερα σπεύδει να καθιερώσει σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Μήπως αυτό είναι που «αναξιόπιστα κραύγαζε» ως αντιπολίτευση, και «αναξιόπιστα ενεργεί» ως Κυβέρνηση;
  Επειδή όμως η ουσία δεν βρίσκεται στις επικοινωνιακές πομφόλυγες, αλλά στις θεσμικές επιλογές, είναι, αναμφισβήτητα, θετικό ότι ο Υπουργός τάσσεται δημόσια ενάντια στην επιβολή ΦΠΑ στους δικηγόρους. Αυτή είναι και η πάγια θέση του δικηγορικού σώματος.
  Αναμένουμε από τον Υπουργό, ο οποίος διαθέτει νομοθετική πρωτοβουλία, να ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα νομοθέτησης της επιβεβλημένης απαλλαγής των νομικών υπηρεσιών από τον ΦΠΑ. Αλλιώς τα λόγια δεν έχουν νόημα".
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 1 Αυγ 2017, 12:14:00 π.μ.

  Το ΕΣΡ μήπως γαμιέται;ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΌΣΗ ΚΑΥΛΒΑ ΈΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΤΟΝ ΔΕΎΤΕΡΟ ΕΜΦΎΛΙΟ..https://www.youtube.com/watch?v=nzOd9NMDR5E

  Ο Πορτοσάλτε παραδίδει μαθήματα δημοσιογραφίας;;,ακούγοντας τον Πάγκαλο να αποκαλεί τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ Τσίπρα «μαλάκα»!!!..

  Το ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει χάσει εδώ και καιρό πλήρως κάθε έννοια μέτρου, είναι κάτι γνωστό... Όπως είναι γνωστό το τι επιδιώκουν όσοι επιλέγουν να τον βγάλουν στα ραδιόφωνα ή τις τηλεοράσεις... Αν και λογικά οι αθλιότητες ενός ανθρώπου τον οποίο απέβαλε το πολιτικό σύστημα τοποθετώντας τον στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας, δεν θα έπρεπε να αναπαράγονται περαιτέρω δεν είναι δυνατόν να μην σχολιαστεί η αντίδραση ενός ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΉ δημοσιογράφου μπροστά στις ύβρεις που εξαπολύει ο Πάγκαλος...

  Υποτίθεται ακόμη κι αν πάρουμε ως δεδομένο ότι στη δημοσιογραφία δεν υφίσταται αντικειμενικότητα, ότι τουλάχιστον ο δημοσιογράφος πρέπει να τηρεί τα προσχήματα..

  Ακόμη κι αν αυτός ο δημοσιογράφος είναι διευθυντής του ΣΚΑΪ ο οποίος δεν έχει το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα καλή σχέση με την αλήθεια... Ο Άρης Πορτοσάλτε βέβαια (περί του κυρίου ο λόγος).

  Ο διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, φιλοξένησε τηλεφωνικά τον Θεόδωρο Πάγκαλο στην εκπομπή του... Σε μια από τις συνήθεις αποστροφές του, ο πρώην «πράσινος» υπουργός είπε για τον Αλέξη Τσίπρα: «Μαλάκας είναι, μαλακίες λέει» και συμπλήρωσε πως είναι «τσογλάνι» και «γελοίο πρόσωπο». Πώς λέτε να αντέδρασε ο δημοσιογράφος στην προσβολή; Δεν αντέδρασε καν!.. Απλώς συνέχισε την κουβέντα του με τον αμετροεπή πρώην κραταιό υπουργό..

  Μόνο όταν σε κάποιο σημείο της συνέντευξής του χαρακτήρισε για μία ακόμα φορά τον πρωθυπουργό «τσογλάνι» ψέλλισε κάτι ο διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, ζητώντας του να ανακαλέσει. «Οφείλω να πω ανακαλέστε», ανέφερε σε κάποιο σημείο, με τον Πάγκαλο να απαντά «δεν ανακαλώ» και το θέμα να λήγει εκεί.

  Δεν περιμένει προφανώς κανείς από τον Άρη Πορτοσάλτε να υποστηρίξει τον πρωθυπουργό. Δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει και καλώς δεν το κάνει. Υπάρχει όμως τεράστια απόσταση απ’ αυτό μέχρι το ν’ ακούς κάποιον να χαρακτηρίζει τον οποιονδήποτε «μαλάκα» και να μην αντιδράς...

  Item Reviewed: Η απάντηση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στον υπουργό Δικαιοσύνης Rating: 5 Reviewed By: Press- gr