GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο γάτος - δήμαρχος μιας πόλης στην Αλάσκα - ΦΩΤΟ

Η μικρή πόλη Ταλκίτνα, στην Αλάσκα, είχε τα τελευταία χρόνια έναν διαφορετικό δήμαρχο. Ο λόγος για τον Στάμπς, έναν πανέμορφο μπεζ γάτο...


Η μικρή πόλη Ταλκίτνα, στην Αλάσκα, είχε τα τελευταία χρόνια έναν διαφορετικό δήμαρχο. Ο λόγος για τον Στάμπς, έναν πανέμορφο μπεζ γάτο που από το 1997 βρισκόταν στο «τιμόνι» της πόλης.
Η είδηση του θανάτου του βύθισε στη θλίψη τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι εδώ και 20 χρόνια τον ψήφιζαν για δήμαρχο. Σε ανθρώπινα χρόνια ήταν 97 ετών και πέθανε στον ύπνο του.
Ο γάτος είχε εκλεγεί δήμαρχος το 1998, όταν εκείνη τη χρονιά, οι κάτοικοι της πόλης είχαν απογοητευτεί από όλους τους τότε υποψήφιους.
Το 2013 είχε τραυματιστεί από επίθεση σκύλου, η οποία του άφησε κάποια προβλήματα υγείας.
Όταν ήταν μικρός βρέθηκε μαζί με άλλα μωρά γατιά σε ένα κουτί έξω από ένα πολυκατάστημα της πόλης. Η διευθύντρια του καταστήματος αποφάσισε να τον κρατήσει και τον ονόμασε Στάμπς.
Πως βρέθηκε όμως στη δημαρχία; Όταν ήρθε η ώρα των δημοτικών εκλογών, οι υποψήφιοι που κατέβηκαν δεν ικανοποιούσαν κανέναν. Έγραψαν στα ψηφοδέλτια το όνομα Στάμπς και κάπως έτσι βγήκε πρώτος σε ψήφους και ανακηρύχθηκε ως ανεπίσημος δήμαρχος της πόλης.
Από το τέλος του 2016, ο γάτος έμενε κυρίως στο σπίτι και δεν τριγυρνούσε πια όπως παλιά, στο κατάστημα.
Τώρα, μετά το θάνατό του, δεν αποκλείεται να πάρει τη θέση του μία άλλη γάτα, που έχει ο άνθρωπος που τον φρόντιζε.


Πηγές: Daily Mail, CNN, πηγή φωτο: ΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση