GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολυμπιονίκης γλίτωσε την τιμωρία για ντόπινγκ λόγω των παθιασμένων φιλιών με τη σύντροφό του

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό... Αμερικανός Ολυμπιονίκης αθλητής του στίβου απαλλάχθηκε από την κατηγορία του ντόπινγκ επειδή ...


Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό...

Αμερικανός Ολυμπιονίκης αθλητής του στίβου απαλλάχθηκε από την κατηγορία του ντόπινγκ επειδή έγινε δεκτό το επιχείρημά του ότι η απαγορευμένη ουσία βρέθηκε στον οργανισμό του μετά τα παθιασμένα φιλιά με τη σύντροφό του.

Ο Τζιλ Ρόμπερτς, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο ως μέλος της αμερικανικής ομάδας των 4Χ400 μ., είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα επειδή δείγμα που έδωσε τον Μάρτιο βρέθηκε θετικό στην ουσία probenecid, που θεωρείται «μάσκα», δηλαδή καλύπτει άλλες απαγορευμένες ουσίες.

Όμως, απαλλάχθηκε και επέστρεψε στους αγώνες, γιατί έγινε αποδεκτή η εξήγησή του. Ο Ρόμπερτς κατέθεσε ότι η ουσία μπήκε στον οργανισμό του επειδή φίλησε επανειλημμένα και παθιασμένα τη σύντροφό του, η οποία είχε καταναλώσει φάρμακο που περιείχε probenecid.

«Δεν είχε ιδέα ότι φιλώντας τη σύντροφό του θα μπορούσε να καταπιεί απαγορευμένη ουσία. Όταν τη φιλούσε, δεν θυμάται τη γεύση φαρμάκου στο στόμα της», ανέφερε η επιτροπή που αποφάσισε να τον απαλλάξει. Μετά την απόφαση, ο Ρόμπερτς μετείχε στα 400 μ. του αμερικανικού πρωταθλήματος στίβου και μπήκε στην ομάδα των ΗΠΑ για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

Δεν είναι ο μοναδικός που την έχει γλιτώσει έτσι πάντως. Ο τενίστας Ρίτσαρντ Γκασκέ απαλλάχθηκε από την κατηγορία για χρήση κοκαΐνης επειδή κατέθεσε ότι η ουσία μπήκε στον οργανισμό του όταν φίλησε μία γυναίκα σε κλαμπ.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ, Σον Μπαρμπέρ, όταν βρέθηκε θετικός σε κοκαΐνη, υποστηρίζοντας ότι είχε καταναλώσει τη ναρκωτική ουσία μία γυναίκα την οποία γνώρισε στο ίντερνετ και πέρασε μαζί της μία βραδιά. Και στη δική του περίπτωση, η εξήγηση αυτή οδήγησε σε απαλλαγή από τις κατηγορίες.

ΠΗΓΗ: Filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση