GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Κατάρ δηλώνει ότι τα αιτήματα τεσσάρων αραβικών χωρών έγιναν για να απορριφθούν

Τα αιτήματα που έγιναν προς το Κατάρ από τέσσερα άλλα αραβικά κράτη σχεδιάστηκαν να απορριφθούν, δήλωσε  ο υπουργός Εξωτερικών του Κατά...


Τα αιτήματα που έγιναν προς το Κατάρ από τέσσερα άλλα αραβικά κράτη σχεδιάστηκαν να απορριφθούν, δήλωσε  ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, εξηγώντας ότι το τελεσίγραφο τους δεν αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αλλά στη μείωση της κυριαρχίας της χώρας του.
Ωστόσο, ο Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουραχμάν αλ-Θάνι μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Ρώμη πρόσθεσε ότι η Ντόχα συνεχίζει να είναι έτοιμη να καθίσει και να συζητήσει τα παράπονα που διατύπωσαν οι αραβικές γειτονικές του χώρες.
«Αυτός ο κατάλογος αιτημάτων έγινε για να απορριφθεί. Δεν νοείται να γίνει δεκτός ή ... να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ προσθέτοντας ότι το Κατάρ είναι πρόθυμο να συμμετάσχει σε περαιτέρω διάλογο, δεδομένου ότι θα υπάρχουν «οι κατάλληλες συνθήκες».
Ο υπουργός δήλωσε ότι το Κατάρ δεν θα κλείσει τουρκική στρατιωτική βάση στη χώρα ούτε θα κλείσει το δορυφορικό κανάλι Al Jazeera που εδρεύει στη Ντόχα, όπως απαιτούν οι αραβικές χώρες.
Ο Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουραχμάν αλ-Θάνι έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την άφιξή του στη Ρώμη από τις ΗΠΑ. Η Ουάσινγκτον βοηθά το Κουβέιτ, που διατηρεί σχέσεις με το Κατάρ, να διαμεσολαβήσει στη διαμάχη αυτή.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση