GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη: Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε να κυβερνήσει με τους ΑΝΕΛ και όχι με το Ποτάμι

Τους λόγους για τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ για το σχηματισμό κυβέρνησης εξηγεί στο βιβλίο του...


Τους λόγους για τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ για το σχηματισμό κυβέρνησης εξηγεί στο βιβλίο του Adults in the room ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Η εφημερίδα "Τα Νέα" δημοσιεύει αποσπάσματα του βιβλίου του που αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα.
Οι επιλογές ήταν δύο: το Ποτάμι, «ένα φιλελεύθερο κεντρώο κόμμα υπό την ηγεσία ενός δημοσιογράφου με τον οποίο η Δανάη και εγώ διατηρούσαμε φιλικές σχέσεις» και οι ΑΝΕΛ, που έδειχναν «σφοδρή αντίδραση στα Μνημόνια, αλλά είχαν ακροδεξιές θέσεις σε κοινωνικά ζητήματα, 'έσταζαν' υπερεθνικισμό, συγκαλυμμένο ρατσισμό, έντονο σεξισμό και ομοφοβία.», γράφει ο κ. Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης προτιμούσε το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά υπήρχε ένα βασικό πρόβλημα: Το Ποτάμι δεν θα επέτρεπε τη ρήξη με τις Βρυξέλλες.
«Θα μου έλεγαν να διαπραγματευτώ με την τρόικα όσο σκληρά θέλω, όμως σε καμία περίπτωση να μην σκεφτώ τη ρήξη. Θα απαντούσα πως δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε μια αίθουσα διαπραγματεύσεων αν δεν μπορείς καν να διανοηθείς να βγεις. Όχι, η συγκυβέρνηση με το Ποτάμι θα ήταν στρατηγική αυτοκτονία και εντελώς ανούσια» σχολιάζει ο κ. Βαρουφάκης, συνεχίζοντας:
«Σε κάθε περίπτωση η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο Αλέξης, είχε ήδη αποφασίσει»
Τελικά, η επιλογή Καμμένου ήταν «προφανής», όπως λέει. «Ο Αλέξης μού εξήγησε την απόφαση για συγκυβέρνηση με τον Καμμένο απλά και συνοπτικά. Είχαμε μια επιλογή, μου είπε. Η μία περίπτωση ήταν να σχηματίσουμε κυβέρνηση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, διορίζοντας τον Καμμένο υπουργό Άμυνας, με τον όρο να μην παρέμβει σε καμία απόφαση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ή με κοινωνικά θέματα, στα οποία θα κυριαρχούσε η προοδευτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Η δεύτερη ήταν να μπούμε σε εκτενείς διαπραγματεύσεις με το Ποτάμι, με σκοπό να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση την οποία η τρόικα θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ανατρέψει. "Είναι προφανής επιλογή" κατέληξε. Όσο περνούσαν οι μήνες, ο Αλέξης είχε δίκιο. Ο Καμμένος και οι συνάδελφοί του κράτησαν τον λόγο τους και ήταν πλήρως υποστηρικτικοί στη διαπραγματευτική μας τακτική», σχολιάζει ο κ. Βαρουφάκης για να καταλήξει ωστόσο πως «παρ' όλ' αυτά, οι πρακτικοί λόγοι αυτής της σύμπραξης δεν απάλυναν την αποστροφή μου... Από όλες τις δύσκολες ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων τις επόμενες εβδομάδες, αυτές που πονούσαν περισσότερο αφορούσαν σε αυτή την αμήχανη συμμαχία»

1 σχόλιο

  1. Για Να Ολοκληρωθεί Το ΘΕΜΑ: ΤΟ ΝΕΟ "ΓΟΥΔΙ" ΘΑ ΝΑΙ Η ... ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ!!!


    ... και Ένα Να ΞΕΡΕΤΑΙ ΌΛΟΙ ΣΑΣ!

    ΤΟ "ΓΟΥΔΙ" -ΚΑΙ ΑΔΑΔΡΟΜΙΚΑ- ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

    ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΙΚΟΙ ΡΑΓΙΑΔΟΛΑΚΕΔΕΣ ΌΧΙ ΜΟΝΟΙ ΟΙ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΕΣ Αποικιοκρατικοί ΘΕΣΜΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ οι "ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΕΣ" ΡΑΓΙΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ!!!

    ΕΚΕΙ ΠΟΥ Στεγνά ΠΡΟΔΟΣΑΤΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΝΑΙ ΤΟ "Γουδί" ΌΛΩΝ!

    ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ!!!

    Και Έτσι Θα Ολοκληρωθεί το Δοξασμένο 21 ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ και Των ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!

    ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΤΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΩΜΕΝΗ!!!

    ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!!


    ... ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ...


    ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΤΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!


    ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!


    ΛΑΪΚΌ κ. ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ... στην ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση