Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

  Σε εξέλιξη η φωτιά στην Κέρκυρα -Ποιες περιοχές είναι σε υψηλό κίνδυνο - ΦΩΤΟ


  Μαίνεται η φωτιά που καίει στην περιοχή Λούτσες στην Κέρκυρα. Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση 30 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 25 άτομα πεζοπόρο και από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη καναντέρ, τέσσερα πετζετέλ και ένα ελικόπτερο. 

  Σήμα για Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς για σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

  Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, για σήμερα, Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, την Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης, τη Ρόδο και τα γύρω νησιά.

  Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

  Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

  Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

  Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

  Πηγή ΦΩΤΟ: corfutvnews.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Σε εξέλιξη η φωτιά στην Κέρκυρα -Ποιες περιοχές είναι σε υψηλό κίνδυνο - ΦΩΤΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr