GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή - ΦΩΤΟ

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος για πυρκαγιά (κατηγορία κινδύνου 4) την Κυριακή, στην Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την...


Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος για πυρκαγιά (κατηγορία κινδύνου 4) την Κυριακή, στην Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα), την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Μεσσηνία, Λακωνία) και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Φωκίδα, Βοιωτία), σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Επίσης το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει ότι σήμερα σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) και συναγερμού (240 μg/m3) για το όζον. Και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Νέα Σμύρνη, στα Λιόσια, στο Μαρούσι, στο Περιστέρι, στη Λυκόβρυση, στην Αγία Παρασκευή, στους Θρακομακεδόνες, στην Ελευσίνα και στο Κορωπί.
Από το υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:
«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».
Αναμένεται η μείωση των τιμών όζοντος αργά το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση