GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΝΔ για τις νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι νέες αποκαλύψεις από τον Γιάνη Βαρουφάκη για το σύστημα παράλληλων πληρωμών που σχεδίαζ...


Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι νέες αποκαλύψεις από τον Γιάνη Βαρουφάκη για το σύστημα παράλληλων πληρωμών που σχεδίαζε να τεθεί σε εφαρμογή.

«Οι νέες σημερινές δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα να υπάρξει εξεταστική επιτροπή που θα φέρει στο φως όλη την αλήθεια. Για όσα προετοίμαζε ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του» τονίζει η ΝΔ και προσθέτει:

«Μόνο έτσι θα μάθουμε τι ακριβώς έκαναν, που το πληρώνουμε τόσο ακριβά για πολλά χρόνια. Είναι πλέον σαφές ότι η προετοιμασία για παράλληλο νόμισμα και οι πολιτικές που μπορούσαν να οδηγήσουν σε έξοδο από την ευρωζώνη ήταν επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της. Και πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ευθύνες τους, στη συνείδηση των πολιτών, δεν παραγράφονται ποτέ».

Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρουφάκης σε σημερινή του συνέντευξή του στη Realnews αποκάλυψε μεταξύ άλλων:

«Κατ’αρχάς, να τονίσω ότι ο λόγος που αποδέχθηκα την πρόταση του κ. Τσίπρα να αναλάβω το υπουργείο Οικονομικών ήταν ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τους είχα παρουσιάσει το σχέδιό μου τόσο προφορικά όσο και γραπτώς πολύ πριν από τις εκλογές, το ενέκρινε και μου πρότεινε να αναλάβω το υπουργείο».

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής. Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι με το που παρουσίασε αναλυτικά το σύστημα παράλληλων πληρωμών και το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους, το Νοέμβριο του ’14, στο διαμέρισμα του Αλέξη Τσίπρα στη Κυψέλη του προτάθηκε το υπουργείο Οικονομικών και του ζητήθηκε η πρόταση εγγράφως κάτι που έπραξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση