GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα 10 καλύτερα παραθαλάσσια μέρη στην Ελλάδα

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph παρουσιάζει τη λίστα με τα 10 κορυφαία μέρη στην Ελλάδα για διακοπές δίπλα στη θάλασσα. Προτείνει μέρη που ...


Η βρετανική εφημερίδα Telegraph παρουσιάζει τη λίστα με τα 10 κορυφαία μέρη στην Ελλάδα για διακοπές δίπλα στη θάλασσα. Προτείνει μέρη που είναι ιδανικά για οικογένειες, για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, αλλά και για όσους προτιμούν την ηρεμία και χαλάρωση. Η Κρήτη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ενώ Ρόδος, Λέσβος και Πήλιο ακολουθούν.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα:
1. Παραλία Ιγκουάνα – Κρήτη

Σε απόσταση τριών περίπου χιλιομέτρων δυτικά από το κέντρο των Χανίων συναντάμε την παραλία Iguana Beach στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Βρίσκεται στο δρόμο από Χανιά προς Πλατανιά, δίπλα στην παραλία της Χρυσής Ακτής. Πρόκειται για μια όμορφη παραλία ιδιαίτερα δημοφιλή τόσο για ντόπιους όσο και για ξένους επισκέπτες λόγω της κοντινής της απόστασης από την πόλη των Χανίων αλλά και της χρυσαφένιας της αμμουδιάς και των κρυσταλλινων νερών της.

2. Κάλαθος – Ρόδος
Ο Κάλαθος είναι μια από τις όμορφες παραλίες της Ρόδου και συνήθως έχει λιγότερο αέρα. Είναι μια αμμώδης παραλία που συνήθως δεν συγκεντρώνει ορδές τουριστών. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και πάντα καθαρά.

3. Βατερά – Λέσβος
Τα Βατερά είναι περιοχή στα νότια της Λέσβου με αμμώδη παραλία μήκους 8 χιλιομέτρων, τη μεγαλύτερη σε μήκος παραλία του νησιού.

4. Πήλιο

Η πολύ φημισμένη παραλία των Ποτιστικών βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Πήλιο, στην πλευρά του Αιγαίου, και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της με το πολύ όμορφο και εξωτικό φυσικό της περιβάλλον. Η πανέμορφη παραλία Παπά Νερό βρίσκεται νότια του Άι Γιάννη και είναι μία από τις πιο φημισμένες παραλίες του Πηλίου, απέχοντας από το Βόλο 56 χλμ. Η πεντακάθαρη αμμουδερή παραλία της με τη χρυσαφένια άμμο, τα γαλάζια αιγαιοπελαγίτικα νερά, που της έχουν δώσει και την γαλάζια σημαία, και το καταπράσινο βουνό που την περιβάλλει την κάνουν να μοιάζει με εξωτικό μέρος. Η Νταμούχαρη είναι ένας μικρός και γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός με λιγοστούς μόνιμους κατοίκους, που βρίσκεται στην πλευρά του Ανατολικού Πηλίου.

5. Βελανιό, Σκόπελος

Το Βελανιό είναι η μοναδική παραλία στη Σκόπελο στην οποία μπορεί κανείς να κάνει επίσημως γυμνισμό (καθώς εχει ανακηρυχθεί παραλία γυμνιστών ), ακριβώς μετά τον πρώτο βράχο που χωρίζει ,κατά κάποιο τρόπο την ακτή.

6. Βαγιά, Σέριφος

Βρίσκεται δίπλα στο Γάνεμα, έχει πλατιά αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά. Αν ανοίξετε ένα λακκάκι στην άμμο, εκεί που σκάει το κύμα, μπορείτε να δείτε να αναβλύζει δροσερό,γλυκό νερό! Η πρόσβαση είναι εύκολη με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια από τον κεντρικό δρόμο.

7. Παραλία Κανάλι, Πρέβεζα

Είναι μια από τις ομορφότερες και καλύτερα οργανωμένες παραλίες της περιοχής. Δίκαια αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που την επιλέγουν για τα κρυστάλλινα νερά της και την απαράμιλλη ομορφιά της.

8. Παραλία Φυλακή, Κρήτη
Η παραλία Φυλακή βρίσκεται 3 χιλιόμετρα ανατολικά της Χώρας Σφακίων, πολύ κοντά στο ξενοδοχείο γυμνιστών Βριτόμαρτις που είναι και το μοναδικό ξενοδοχείο γυμνιστών στην Κρήτη.

9. Χαλκιδική, Σιθωνία

Η χερσόνησος της Σιθωνίας χαρακτηρίζεται από γραφικές περιοχές με έντονο ανάγλυφο και τις οργανωμένες ή απομονωμένες παραλίες της, καθώς και δάση πεύκου που χαρακτηρίζουν το τοπίο της

10. Παραλία Αμμόλοφοι, Μεσσηνία

Μια παραλία με ψιλή άμμο, που είναι τόσο εντυπωσιακή που νομίζει κανείς ότι βρίσκεσαι σε κάποια εξωτική παραλία των νησιών της Καραϊβικής .Με τους εντυπωσιακούς της αμμόλοφους, τα ολόλευκα κρινάκια της άμμου, τα ανοιχτογάλαζα νερά της και την ησυχία της θα σας εντυπωσιάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση