GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για την οικονομία- Μόλις το 11% εμπιστεύεται την κυβέρνηση

Έναν χρόνο μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία, η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της Ε.Ε. Σχεδόν η πλειοψηφία...


Έναν χρόνο μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία, η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της Ε.Ε. Σχεδόν η πλειοψηφία των Ευρωπαίων είναι επίσης, αισιόδοξοι για την κατάσταση των εθνικών οικονομιών τους. Η εμπιστοσύνη στην Ε.Ε. αυξάνεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010 και η στήριξη στο ευρώ είναι μεγαλύτερη από το 2004 και μετά.
Η αίσθηση ωστόσο που υπάρχει μεταξύ των Ελλήνων, είναι πως η κατάσταση όσον αφορά στην οικονομία θα είναι χειρότερη μέσα στον επόμενο χρόνο. Αυτά είναι ορισμένα από τα συμπεράσματα- κλειδιά του Ευρωβαρόμετρου που δημοσιεύτηκε σήμερα από την Κομισιόν.

Μόνο το 7% των Ελλήνων (έναντι 26% στην ΕΕ) πιστεύει ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη τους επόμενους 12 μήνες στη χώρα μας. Αντίθετα «τα ίδια» βλέπει το 30%, χειρότερη εκτιμά ότι θα είναι το 62% (μόλις 21% το ποσοστό στην ΕΕ) και άγνοια δηλώνουν οι υπόλοιποι.
Η οικονομική κατάσταση και η ανεργία είναι τα δυο κρισιμότερα θέματα σύμφωνα με την πλειοψηφία, ενώ χαμηλή είναι η αποδοχή κρίσιμων θεσμών: μόνο το 22% εμπιστεύεται την ΕΕ, το 11% την κυβέρνηση και το 13% το κοινοβούλιο.

Συνολικά στην Ευρώπη οι θετικές αξιολογήσεις της κατάστασης των εθνικών οικονομιών κερδίζουν έδαφος σε 22 χώρες, κυρίως στη Φινλανδία (59%), την Πορτογαλία (33%), το Βέλγιο (60%) και την Ουγγαρία (41%).
Η πλειονότητα όσων συμμετείχαν στην έρευνα, κοντά στο 56% αισιοδοξούν για το μέλλον της ΕΕ – αύξηση έξι ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το φθινόπωρο του 2016. Οι πλέον σημαντικές αυξήσεις παρατηρούνται στη Γαλλία (55%, +14 μονάδες από το περασμένο φθινόπωρο), στη Δανία (70%, +13 μονάδες) και στην Πορτογαλία (64%, +10 μονάδες).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση