GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Μαρόκο κατέθεσε υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2026

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μαρόκου (FRMF) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέθεσε υποψηφιότητα στη FIFA, προκειμένου να αναλάβει την δι...


Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μαρόκου (FRMF) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέθεσε υποψηφιότητα στη FIFA, προκειμένου να αναλάβει την διοργάνωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.

Αυτή είναι η πέμπτη υποψηφιότητα της χώρας για να φιλοξενήσει το Μουντιάλ, μετά από αυτές του 1994, του 1998, του 2006 και του 2010, οι οποίες δεν στέφθηκαν από επιτυχία. Το Μαρόκο είναι η δεύτερη δεδηλωμένη υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, καθώς τον Απρίλιο οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και το Μεξικό ανακοίνωσαν την συνυποψηφιότητά τους για τη διοργάνωση.

Πλέον το Μαρόκο φιλοδοξεί να γίνει η δεύτερη αφρικανική χώρα που θα φιλοξενήσει το κορυφαίο γεγονός της FIFA, ύστερα από τη Νότια Αφρική το 2010.

Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Αχμάντ Αχμάντ, έχει ήδη δηλώσει «πεπεισμένος» ότι το Μαρόκο μπορεί να διοργανώσει το Μουντιάλ του 2026, το πρώτο που θα διεξαχθεί με 48 ομάδες, έναντι των 32 που μετέχουν αυτή τη στιγμή.

Το Μαρόκο επρόκειτο να διοργανώσει το 2015 την τελική φάση του Κόπα Άφρικα, ωστόσο ζήτησε την αναβολή του τουρνουά, λόγω επιδημίας του ιού Έμπολα στην Δυτική Αφρική, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί η διοργάνωση, η οποία ανατέθηκε τελικά στην Ισημερινή Γουινέα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση