GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκρός σε εργατικό δυστύχημα στις Σκουριές ένας 46χρονος υλοτόμος

Ένας 46χρονος υλοτόμος έχασε τη ζωή του στις 8 το πρωί στις Σκουριές, στην τοποθεσία Καρατζά Λάκκος, όταν κατά την προσπάθεια υλοτόμησης...


Ένας 46χρονος υλοτόμος έχασε τη ζωή του στις 8 το πρωί στις Σκουριές, στην τοποθεσία Καρατζά Λάκκος, όταν κατά την προσπάθεια υλοτόμησης ενός δέντρου, αποκολλήθηκε κλαδί από διπλανό δέντρο και τον καταπλάκωσε.

Ο άτυχος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από συναδέλφους του, στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Μαζί με τον άτυχο υλοτόμο εργάζονταν ένα ακόμη άτομο και κοντά και άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί έσπευσαν να τον βοηθήσουν, αλλά ήταν ήδη αργά. Ο 46χρονος εργαζόταν σε εργολαβική εταιρεία που εκτελούσε έργο υλοτόμησης για λογαριασμό της «Ελληνικός Χρυσός».

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Αρναίας, ενώ έλεγχος γίνεται και από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος και εσωτερικός έλεγχος από το τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας της «Ελληνικός Χρυσός».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, υπογραμμίζεται η συνεργασία της με τις αρμόδιες αρχές για την «πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό», σημειώνεται «η προτεραιότητα» που δίνεται από την Ελληνικός Χρυσός και την Eldorado Gold στις «υψηλότερες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας» για το «σύνολο των εργαζομένων» στα έργα, «συμπεριλαμβανομένων και όσων απασχολούνται στους συνεργαζόμενους εργολάβους», ενώ εκφράζονται από τον πρόεδρο της «Ελληνικός Χρυσός», Eduardo Mοura και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Δημήτρη Δημητριάδη, τα «θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος» και η «αμέριστη συμπαράσταση» προς τους οικείους του.

Τη θλίψη του για το δυστύχημα εξέφρασε, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο πρόεδρος των εργαζομένων στις στοές, Χρήστος Ζαφειρούδας, ενώ σχετική ανακοίνωση θα εκδοθεί από τα τέσσερα σωματεία εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση