Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

  Έως τις 8 Σεπτεμβρίου οι υποψηφιότητες για την Κεντροαριστερά: 1.000 υπογραφές για κάθε υποψήφιο


  Της Μαριτίνας Ζαφειριάδου

  Ο κύβος ερρίφθη. Οι δύο πρώτες Κυριακές του Νοεμβρίου θα καθορίσουν τον νέο ηγέτη στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

  Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με όσα αποφάσισε η Επιτροπή Αλιβιζάτου, που συνεδρίασε το απόγευμα, ο πρώτος γύρος της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και ο δεύτερος, εφόσον απαιτηθεί, μία εβδομάδα αργότερα, στις 12 του ίδιου μήνα.

  Έως τις 8 Σεπτεμβρίου, εξάλλου, θα πρέπει να έχουν κατατεθεί όλες οι υποψηφιότητες, ενώ ως τις 22 Σεπτεμβρίου θα πρέπει κάθε υποψήφιος να παρουσιάσει 1.000 υπογραφές που θα προέρχονται από τουλάχιστον από επτά περιφέρειες (από τις 13 συνολικά) της χώρας.

  Το ποσό το οποίο θα καλείται να καταβάλει εν είδει εγγυήσεως, ορίζεται πλέον στις 2.000 ευρώ, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η διαρροή σκέψεων για ποσό ύψους 10.000 ευρώ.

  Όσο για το κρίσιμο θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο παρασκήνιο, δεν ελήφθη σήμερα καμία συγκεκριμένη απόφαση, με τα μέλη της Επιτροπής Αλιβιζάτου να ανανεώνουν το ραντεβού τους για νέα συνεδρίαση, οπότε και θα ερευνηθεί τυχόν τέτοια δυνατότητα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Έως τις 8 Σεπτεμβρίου οι υποψηφιότητες για την Κεντροαριστερά: 1.000 υπογραφές για κάθε υποψήφιο Rating: 5 Reviewed By: Press- gr