GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στάχτη το 8% της συνολικής έκτασης των Κυθήρων - Κάηκαν 20.000 στρέμματα

Κοντά στο 8% της συνολικής έκτασης των Κυθήρων κατέκαψε η πυρκαγιά, σύμφωνα με τη βουλευτή Α' Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία...


Κοντά στο 8% της συνολικής έκτασης των Κυθήρων κατέκαψε η πυρκαγιά, σύμφωνα με τη βουλευτή Α' Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά.

«Έχουν καταστραφεί γύρω στις 20.000 στρέμματα. Το νησί είναι 280.000 στρέμματα, κάηκε περίπου το 8% της έκτασης των Κυθήρων. Η οικολογική καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη», ανέφερε η κ. Γεννιά στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα την επόμενη μέρα της πυρκαγιάς είναι «οι άνθρωποι να αποζημιωθούν, να μπορέσει η κυβέρνηση να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων, γιατί έχουν καταστραφεί οι ελιές τους, τα μελίσσια τους, αλλά και κάποια ζώα».

Η βουλευτής διευκρίνισε ότι κλιμάκιο μηχανικών από την Περιφέρεια Αττικής ξεκινά από σήμερα την καταγραφή των ζημιών, ενώ εκτίμησε πως η αποδοχή της εισήγησης να κηρυχθεί το νησί σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών «δίνει αρκετές ελαφρύνσεις στο νησί και στους κατοίκους».

Η κ. Γεννιά διαβεβαίωσε, πάντως, ότι «οι περιοχές τις οποίες χτύπησε η φωτιά είναι αρκετά προσδιορισμένες και μεμονωμένες και αν έλθετε στο νησί των Κυθήρων θα διαπιστώσετε ότι δεν έχει επηρεαστεί η ζωή και ο τουρισμός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση