GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λουιζιάνα λόγω του τυφώνα Χάρβεϊ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την Πολιτεία της Λουιζιάνας, ένα μέτρο που επιτρέπει την αποδ...


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την Πολιτεία της Λουιζιάνας, ένα μέτρο που επιτρέπει την αποδέσμευση ομοσπονδιακών πόρων και μέσων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές από τον τυφώνα Χάρβεϊ.

Στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Fema εντέλλεται "να κινητοποιήσει και να παράσχει" τον εξοπλισμό και τους αναγκαίους πόρους.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, νέες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν και πάλι το Χιούστον σήμερα το απόγευμα και αύριο. Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία Λούις Ουτσελίνι τόνισε ότι το χειρότερο δεν έχει περάσει ακόμα. Προειδοποίησε μάλιστα ότι οι πλημμύρες αναμένεται να φτάσουν στο αποκορύφωμά τους την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Η καταιγίδα αναμένεται ότι θα κινηθεί ανατολικότερα, προς τη Λουιζιάνα, τις επόμενες πέντε ημέρες.

Η πόλη του Χιούστον έχει παραλύσει πλήρως σήμερα: δρόμοι πλημμύρισαν, τα αεροδρόμια και δύο νοσοκομεία έκλεισαν και χιλιάδες διασώστες προσπαθούν να απομακρύνουν κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

Η Fema, η οποία έχει αναπτύξει στην περιοχή περίπου 5.000 υπαλλήλους της, τοποθέτησε γεννήτριες ώστε οι βασικές υπηρεσίες, όπως τα τηλεφωνικά κέντρα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση