GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι «αλάθητοι πανεπιστήμονες» κανιβαλίζουν τη Μαριλένα Γεραντώνη…

Γράφει ο   Χρήστος Παναγιωτόπουλος Είδα τις επιθέσεις   που δέχθηκε -μερικές ήταν χυδαίες- η δημοσιογράφος του  Σκάι ,  Μαριλένα Γεραν...

Είδα τις επιθέσεις που δέχθηκε -μερικές ήταν χυδαίες- η δημοσιογράφος του ΣκάιΜαριλένα Γεραντώνη, για το λάθος που έκανε στη μαραθώνια μετάδοση για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελόνη, όταν είπε ότι ο συλληφθείς ως ύποπτος ήταν «μουσουλμανικής καταγωγής», αντί για το σωστό «μουσουλμανικού θρησκεύματος». Διάβασα και τη δική της αξιοπρεπέστατη απάντηση.
Θέλω να καταθέσω και τη δική μου γνώμη, επειδή είμαι εκείνος που την έσπρωξε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, πριν από αρκετά χρόνια. Παρακολούθησα, λοιπόν, τον τρόπο με τον οποίο κάλυψε ο Σκάι τα δραματικά γεγονότα της Βαρκελόνης. Και τον βρήκα εξαιρετικό.
Τόσο η Νίκη Λυμπεράκη, που ήταν στην παρουσίαση, όσο και η Μαριλένα Γεραντώνη, που παρακολουθούσε όλα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και μετέδιδε συνεχώς τα νέα στον τηλεοπτικό αέρα, έδωσαν «ρέστα». Χωρίς υπερβολές και δραματοποιήσεις, με ακρίβεια και πληρότητα. ΆκουσαΈλληνες, που έχουν μαγαζιά στη Ράμπλα, να μεταφέρουν το κλίμα που επικρατούσε. Άκουσα τον Έλληνα ακόλουθο Τύπου να μεταδίδει πληροφορίες για το ενδεχόμενο να έχουν τραυματιστεί συμπατριώτες μας. Και, βεβαίως, άκουσα τις δυο δημοσιογράφους να μεταφράζουν real time τις μαρτυρίες αυτοπτών.
Και επειδή η μετριοφροσύνη δεν επέτρεψε στη Μαριλένα Γεραντώνη να μιλήσει για τις σπουδές της και να βουλώσει τα απύλωτα στόματα όσων την χαρακτήρισαν«αμόρφωτη», θέλω να πω εγώ δυο λόγια, χωρίς να ζητήσω την άδειά της.
Σπούδασε στη Σορβόνη, στο Παρίσι, σε ένα από τα πιο φημισμένα Πανεπιστήμια της Ευρώπης. Εκεί έκανε και το μεταπτυχιακό της. Και μιλάει άριστα 5 (το γράφω και ολογράφως, πέντε) γλώσσες. Και, όταν γύρισε στην Ελλάδα, παρακολούθησε και μαθήματα δημοσιογραφίας.
Εκτιμώντας την εξαιρετική παιδεία της, αλλά και το σπάνιο ήθος της, την είχα πάρει στο Mega, στο τμήμα Διεθνών Ειδήσεων. Και με την απόδοσή της, αλλά και με τη συνολικότερη στάση της, τίμησε την εμπιστοσύνη που της είχα δείξει -και με το παραπάνω. Αποχώρησε το 2012 μαζί με άλλους 23 δημοσιογράφους, οι οποίοι δε συμφωνούσαν με τις μειώσεις μισθών.
Έκτοτε την παρακολουθώ στον Σκάι -και όταν μεταδίδει τα διεθνή νέα και όταν παρουσιάζει δελτία ειδήσεων. Και χαίρομαι, βλέποντας την καθημερινή βελτίωσή της και μαθαίνοντας από συναδέλφους ότι είναι από τα πιο αγαπητά παιδιά του σταθμού.
Κλείνω, με ένα σχόλιο πάνω στη φράση της ότι για «κακή της τύχη» βρέθηκε στο εξωτερικό δελτίο του Σκάι, σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Η δική μου γνώμη είναι ότι αυτό οφείλεται στην «καλή της τύχη», διότι έτσι τής δόθηκε η ευκαιρία να δείξει την αξία της, έχοντας να διαχειρειστεί έναν καταιγισμό πληροφοριών, που -δεδομένων των συνθηκών- δεν ήταν δυνατόν να διασταυρωθούν
ΥΓ Βλέπω ότι ο κανιβαλισμός προέρχεται και από δημοσιογράφους. Πόσοι από αυτούς, άραγε, διαθέτουν τις δικές της σπουδές; Πόσοι κλήθηκαν να καλύψουν τόσο μεγάλα γργονότα στον «αέρα», χωρίς να κάνουν ούτε ένα λάθος; Συγκρατήστε δε ότι η ίδια δεν κρύφτηκε, ούτε προσπάθησε να δικαιολογηθεί. Παραδέχθηκε δημοσίως το λάθος της. Και γι αυτό θα την «εκτελέσουμε»; Ελάτε τώρα… Κάθε μέρα λέγονται και γράφονται τέρατα… Και μετά οι ίδιοι που τα κάνουν, χωρίς να διορθώσουν τίποτα, παριστάνουν στη συνέχεια και τους τιμητές…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση