GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στο Θέρμο Αγρινίου - Κατευθύνεται σε κατοικημένες περιοχές η φωτιά - ΦΩΤΟ αναγνώστη

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στον Ταξιάρχη Θέρμου, στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς παρά τις προσπάθειες, η φωτιά που είχε ξεσπάσει το μ...


Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στον Ταξιάρχη Θέρμου, στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς παρά τις προσπάθειες, η φωτιά που είχε ξεσπάσει το μεσημέρι της Παρασκευής, δεν ετέθη υπό έλεγχο και κατευθυνόταν προς κατοικημένες περιοχές.

Όπως αναφέρει το agriniopres.gr, σε εξέλιξη βρίσκεται συντονισμένη επιχείρηση για την ανάσχεση της πυρκαγιάς που μαίνεται. Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ Αγρινίου, καθώς και υδροφόρες του Δήμου Θέρμου, πολλοί εθελοντές, αλλά και εναέρια μέσα. Λόγω του ότι αυτή τη στιγμή επικρατούν άνεμοι στην περιοχή και η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς κατοικημένες περιοχές, γίνεται προσπάθεια να κατασκευαστούν αναχώματα για την ανάσχεση της πυρκαγιάς.

Η προσπάθεια , σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Θέρμου, επικεντρώνεται κυρίως στην απομάκρυνση της φωτιάς από κατοικημένες περιοχές στον οικισμό Λούστρα της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας του Δήμου Αγρινίου και του οικισμού Ταξιάρχη Θέρμου. Στον συντονισμό των επιχειρήσεων μετέχουν η Π.Υ. Αγρινίου και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θέρμου, το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Θέρμου.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις, επειδή δεν υπήρχε επαρκής πυρόσβεση από τον αέρα. Έχουν σπεύσει στον τόπο της πυρκαγιάς, η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Τέγας, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και άλλοι αρμόδιοι.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα και ζήτησε να ενημερωθεί για το μέγεθος και την εξέλιξη της φωτιάς.

Δείτε τις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση