GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Τέξας από τον τυφώνα Χάρβεϊ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Χάρβεϊ, ο ισχυρότερος τυφώνας που έχει πλήξει το Τέξας εδώ και 50 χρόνια κινείται αργά προς την ενδοχώρα και οι καταρρακτώδεις βροχές ...


Ο Χάρβεϊ, ο ισχυρότερος τυφώνας που έχει πλήξει το Τέξας εδώ και 50 χρόνια κινείται αργά προς την ενδοχώρα και οι καταρρακτώδεις βροχές που τον συνοδεύουν αναμένεται ότι θα προκαλέσουν καταστροφικές πλημμύρες.

Άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 209 χιλιομέτρων την ώρα σάρωσαν νωρίτερα τα παράλια της Πολιτείας.

Οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ανέφεραν ότι περίπου 250.000 πελάτες τους (σε σύνολο 1 εκατομμυρίου) έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχει πληγεί ιδιαίτερα η παραθαλάσσια πόλη Ρόκπορτ που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το Κόρπους Κρίστι. Πολλά σπίτια κατέρρευσαν και άλλα κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Σε κάποιες περιπτώσεις οι άνεμοι σήκωσαν ολόκληρες στέγες. Οι δρόμοι ήταν πλημμυρισμένοι και γεμάτοι με συντρίμμια.

"Ήταν τρομερό. Ένιωθα όλο το σπίτι να κινείται", είπε στο πρακτορείο Reuters ο Τζόελ Βαλντέζ, ένας 57χρονος κάτοικος της περιοχής που είδε τη στέγη της λυόμενης κατοικίας του να χάνεται γύρω στις 4 το πρωί. Ο Βαλντέζ είπε ότι αποφάσισε να μείνει στην περιοχή, παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών, για να φροντίσει τα ζώα του. "Είχα αυτά τα γαϊδουράκια μινιατούρες και δεν ξέρω πού βρίσκονται" συνέχισε, καθισμένος μέσα στο τζιπ του που δεν είχε πλέον παράθυρα: έσπασαν από την καταιγίδα.

Άλλος ένας κάτοικος, ο 56χρονος Φρανκ Κουκ, αψήφησε την προειδοποίηση των αρχών. "Αν σου έμεινε κάτι από το σπίτι σου, είσαι τυχερός", σχολίασε, ενώ εξέταζε τις ζημιές που είχε υποστεί το αυτοκίνητό του.

Πριν φτάσει ο Χάρβεϊ, ο δήμαρχος του Ρόκπορτ είχε πει στους κατοίκους που αρνούνταν να φύγουν να γράψουν το όνομά τους στα χέρια τους ώστε να μπορούν να τους αναγνωρίσουν, αν σκοτωθούν ή τραυματιστούν.

Ένα λύκειο, ένα ξενοδοχείο, ένα γηροκομείο και άλλα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και με εκπροσώπους των υπηρεσιών διάσωσης. Ορισμένα από αυτά τα κτίρια χρησιμοποιούνταν ως καταφύγια.

Στην παραλιακή πόλη Πορτ Λαβάκα, λίγο βορειότερα, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και ορισμένοι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει. "Έχουμε τόσες καταστροφές από τα πεσμένα δέντρα και τα συντρίμμια που το κόστος για την αποκατάσταση θα είναι τεράστιο", σχολίασε ο δήμαρχος Τζακ Γουίτλοου, αφού επιθεώρησε την πόλη του, λίγο νωρίτερα.

Οι δρόμοι του Κόρπους Κρίστι, μιας πόλης 320.000 κατοίκων, ήταν έρημοι νωρίς σήμερα το πρωί. Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους που έμειναν να περιορίσουν τη χρήση της τουαλέτας και να μην ανοίγουν τις βρύσες επειδή οι μονάδες καθαρισμού των υδάτων δεν μπορούν να διαχειριστούν τα λύματα λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης. Κάλεσαν επίσης όσους έχουν μείνει στην πόλη να βράζουν το νερό πριν το πιουν.

Ο τυφώνας έχει εξασθενήσει στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον και αναμένεται ότι εντός των επόμενων ωρών θα εξασθενήσει περαιτέρω και θα μετατραπεί σε τροπική καταιγίδα. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 240 χιλιομέτρων δυτικά-νοτιοδυτικά του Χιούστον.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

1 σχόλιο

  1. Κόψτε τα Παραμύθια τα Κλιματοτρομοκρατικά ΤΩΝ Οικοφασιστών!!!

    Τα Σπίτια ως επί το πλείστον Στας Αμέρικας είναι φτιαγμένα από ... ξύλα και κοντραπλακέ!

    Αυτά πέφτουν με ένα φού-φού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση