GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καίγονται τα δέντρα του Μουσολίνι - ΦΩΤΟ

Μάχη σε 46 διαφορετικά πύρινα μέτωπα στην Καλαβρία της Ιταλίας δίνουν οι πυροσβέστες. Στο όρος Τζιάνο (Ιανός) στην περιφέρεια του Ριέτι,...


Μάχη σε 46 διαφορετικά πύρινα μέτωπα στην Καλαβρία της Ιταλίας δίνουν οι πυροσβέστες.

Στο όρος Τζιάνο (Ιανός) στην περιφέρεια του Ριέτι, οι φλόγες κατέστρεψαν την βλάστηση και τα δέντρα με τα οποία, από την εποχή του φασισμού, είχε σχηματιστεί η λέξη Dux, (αρχηγός). Μια λατινική λέξη, με την οποία, μαζί με την μεταγενέστερη ιταλική Ντούτσε, ήθελε να τον αποκαλούν ο φασίστας δικτάτορας Μπενίτο Μουσσολίνι.

Η λέξη αυτή «γραμμένη με πεύκα» στο όρος Τζιάνο, είχε προκαλέσει σειρά αντιδράσεων με πολλούς βουλευτές να απαιτούσαν το «σβήσιμό» της. Ωστόσο είχε παραμείνει στην κορυφή του βουνού επί σχεδόν 80 χρόνια. Τώρα πολλοί θεωρούν ότι τα δέντρα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξαναφυτευθούν.

Αλλά μερικοί γεωλόγοι εκφράζουν φόβους ότι η αποψίλωση μπορεί να ευνοήσει, τον ερχόμενο χειμώνα, επικίνδυνες κατολισθήσεις. Και δεν λείπουν οι ακροδεξιοί, όπως τα μέλη της οργάνωσης Casa Pound, oι οποίοι αναγγέλλουν προκλητικά ότι θα προχωρήσουν σε στοχευμένη δενδροφύτευση, διότι «η Ιστορία δεν μπορεί να σβηστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση