GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ! "Δεν φοβόμαστε" φωνάζουν οι Ισπανοί...

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης και τήρησαν ενός λεπτού σιγή παρουσία του βασιλιά και των ...


Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης και τήρησαν ενός λεπτού σιγή παρουσία του βασιλιά και των κύριων αρχών της Ισπανίας, ενώ στη συνέχεια φώναξαν «δεν φοβόμαστε», μία μέρα μετά τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν την Καταλονία.
«No tinc por, no tinc por» («δεν φοβόμαστε» στα καταλανικά) φώναξαν δέκα φορές οι χιλιάδες κάτοικοι της Βαρκελώνης που αποφάσισαν να συμμετάσχουν σ' αυτή τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (13:00 ώρα Ελλάδας) στην πλατεία της Καταλονίας στη Βαρκελώνη.



Σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων από εκεί, στις Ράμπλας, τη μεγάλη λεωφόρο που κατεβαίνει προς τη θάλασσα και στην οποία συχνάζουν τουρίστες απ' όλον τον κόσμο, ένα μικρό κλειστό φορτηγό έπεσε χθες πάνω σε δεκάδες πεζούς. Την ευθύνη για την επίθεση την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Προηγουμένως ο βασιλιάς Φελίπε 6ος, ο οποίος είχε φθάσει το πρωί μαζί με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και τον πρόεδρο της περιφέρειας της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόν, είχε τηρήσει μαζί τους ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 14 νεκρών και των πάνω από 100 τραυματιών που προκάλεσε η φονική κούρσα του φορτηγού.


Ακολούθησαν χειροκροτήματα και η συλλογική κραυγή «δεν φοβόμαστε» υψώθηκε από το πλήθος.



Ο Μαριάνο Ραχόι κήρυξε χθες μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη τριήμερο εθνικό πένθος.
Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Πηγή φωτο: EPA, Reuters. AFP/Getty Images
Πηγή βίντεο: Daily Mail, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση