GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα κορίτσι νεκρό από πυρά αστυνομικών στην Κένυα

Ένα κορίτσι σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικών στην Κένυα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων για την καταστολή των διαδηλώσεων που πραγματο...


Ένα κορίτσι σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικών στην Κένυα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων για την καταστολή των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται κατά της επανεκλογής του Κενιάτα, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

«Το κορίτσι χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα σε ένα μπαλκόνι, την ώρα που σημειώνονταν σποραδικά πυρά από την αστυνομία», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο αυτόπτης μάρτυρας που δήλωσε μόνο το μικρό του όνομα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν με σφαίρες στις πόλεις Κισούμου και Σιάγια (δυτική Κένυα) σε συγκρούσεις με την αστυνομία που ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση της επανεκλογής του προέδρου Ουχούρου Κενυάτα, έγινε γνωστό από πηγές στην αστυνομία και τη διοίκηση.

Στην Κισούμου «έχουμε έναν νεκρό και τέσσερις που νοσηλεύονται με τραύματα από σφαίρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δρ. Οτζουάνγκ Λούσι, υπεύθυνος για την υγεία στην κομητεία αυτή.

Στη Σιάγια, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ανθρώπου: «Δεν καταφέραμε να περισυλλέξουμε τη σορό αυτού του οδηγού μοτοσικλέτας-ταξί εξαιτίας της αντίστασης των διαδηλωτών», δήλωσε.

Οι οπαδοί του υποψηφίου της αντιπλίτευσης Ράιλα Οντίνγκα πραγματοποίησαν χθες το βράδυ βίαιες διαδηλώσεις μετά την ανακοίνωση της νίκης του Κενυάτα με 54,27% των ψήφων. Σήμερα στις 10:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) νέες συμπλοκές αναφέρθηκαν από δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου σε πολλές παραγκουπόλεις του Ναϊρόμπι. Εξάλλου πολλοί οδικοι άξονες στη δυτική Κένυα ήταν σήμερα το πρωί αποκλεισμένοι από διαδηλωτές.

«Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι δρόμοι είναι ανοικτοί. Όμως μόλις ανοίξουμε ξανά τους δρόμους, θα αρχίσουν ξανά να τους μπλοκάρουν και να καίνε ελαστικά. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μαζί τους. Όμως έχουμε πρόβλημα όταν μπλοκάρουν τους οδικούς άξονες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τάιτους Γιόμα, ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας του Κισούμου.

Στο μεταξύ, η κυριότερη οργάνωση στην Κένυα για την επιτήρηση των εκλογών, η ELOG, ανέφερε σήμερα πως δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την υπόθεση ότι στις εκλογές που διεξήχθησαν αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε νοθεία ή ότι τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν δεν είναι ακριβή, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τις προβολές της παράλληλης καταμέτρησης των ψήφων που διενήργησε η ELOG, ο πρόεδρος Ουχούρου Κενιάτα συγκέντρωσε το 54% των ψήφων και σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση το 54,3%. Η διαφορά αυτή εμπίπτει στο περιθώριο λάθους (1,9 εκατοστιαίες μονάδες) της οργάνωσης, ανέφερε η ELOG.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση