GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτοί θα είναι οι νέοι αρχηγοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας (YAS) αποφάσισε σήμερα να αντικαταστήσει τους αρχηγούς του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αε...


Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας (YAS) αποφάσισε σήμερα να αντικαταστήσει τους αρχηγούς του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχηγοί των τριών όπλων θα αντικατασταθούν από άλλα κορυφαία μέλη των ενόπλων δυνάμεων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, έπειτα από τη σημερινή συνεδρίαση του YAS υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Οι αλλαγές αναμένεται να υποβληθούν προς έγκριση στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια να ανακοινωθούν δημόσια. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Ο αρχηγός του τουρκικού Στρατού Ξηράς Σαλίχ Ζεκί Τσολάκ θα αντικατασταθεί από τον αρχηγό των δυνάμεων της Χωροφυλακής Γιασάρ Γκιουλέρ, μετέδωσε το NTV. Πρόσθεσε πως ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου θα αντικατασταθεί από τον αντιναύαρχο Αντνάν Οζμπάλ.

Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αμπιντίν Ουνάλ θα αντικατασταθεί από τον Χασάν Κουτσουκακιούζ, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή διοικητής της τουρκικής Τακτικής Αεροπορίας, σύμφωνα πάντα με το NTV.

Ωστόσο η σημερινή συνεδρίαση του YAS ήταν η τρίτη αυτού του κορυφαίου στρατιωτικού σώματος μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

Πέρυσι το YAS μείωσε τη θητεία ορισμένων αξιωματικών, ενώ αποστράτευσε επίσης 586 συνταγματάρχες και παρέτεινε κατά δύο χρόνια τη θητεία άλλων 434 συνταγματαρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση