GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα καλύτερα νησιά της Ελλάδας για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα

Όταν ακούτε τις λέξεις ελληνικό νησί, το πρώτο πράγμα που σας έρχεται πιθανότατα στο μυαλό, είναι οι Κυκλάδες. Οι Κυκλάδες αποτελούνται α...



Όταν ακούτε τις λέξεις ελληνικό νησί, το πρώτο πράγμα που σας έρχεται πιθανότατα στο μυαλό, είναι οι Κυκλάδες. Οι Κυκλάδες αποτελούνται από νησιά για όλα τα γούστα. Από την πασίγνωστη Μύκονο και την εντυπωσιακή Σαντορίνη μέχρι την παραδοσιακή Μήλο. Η βρετανική εφημερίδα The Times δημοσίευσε μια λίστα με 6 αγαπημένους προορισμούς, όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε τρώγοντας φρέσκα θαλασσινά, ακούγοντας τον παφλασμό της θάλασσας ή χορεύοντας τη νύχτα.

1.Σαντορίνη

Έχετε δει τις φωτογραφίες των εκκλησιών με τον μπλε τρούλο και τα λευκά σπίτια, αλλά το να βρίσκεσαι στη Σαντορίνη ξεπερνά κάθε εικόνα. Αυτός ο γαλήνιος τόπος γεννήθηκε στην πραγματικότητα με μανία: η ηφαιστειακή έκρηξη που την δημιούργησε γύρω στο 1600 π.Χ. ήταν περίπου τέσσερις φορές πιο ισχυρή από την Κρακατόα.

2.Νάξος

Η μεγαλύτερη και πιο πράσινη από τις Κυκλάδες, η Νάξος είναι ευλογημένη με εξαιρετικές παραλίες (ιδιαίτερα καλές για οικογένειες). Στο βόρειο άκρο του λιμανιού της Νάξου, βρίσκεται η Πορτάρα, μια τεράστια μαρμάρινη πύλη από έναν ημιτελές ναό του Απόλλωνα.

3.Μήλος

Η χαλαρή, πεταλοειδής Μήλος έχει επίσης ηφαιστειακές καταβολές και, αν και δεν διαθέτει τον εντυπωσιακό παράγοντα της καλντέρας της Σαντορίνης, η γεωλογία του νησιού κλέβει την παράσταση. Διακριτικό γνώρισμα ορισμένων οικισμών είναι τα ενσωματωμένα στα σπίτια ή λαξευμένα στους βράχους «σύρματα», δηλαδή οι αποθηκευτικοί χώροι για τις ψαρόβαρκες και τα αλιευτικά σύνεργα. Επίσης, το Κλέφτικο, το οποίο ήταν παλιό ορμητήριο πειρατών, είναι ένα μαγευτικό τοπίο με απόκρημνους λευκούς βράχους.

4.Μύκονος

Ο μαγνήτης διασημοτήτων, η Μύκονος, είναι ένα νησί που είτε αγαπάς, είτε μισείς. Τα σοκάκια του νησιού είναι γεμάτα με τις πιο μοντέρνες μπουτίκ της Ελλάδας και κοκτέιλ μπαρ, ενώ υπάρχει και η εκκλησία της Παναγίας της Παραπορτιανής για να επισκεφθείτε. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα σύμπλεγμα τεσσάρων εκκλησιών. Στη Μύκονο, δεν είστε ποτέ μακριά από ένα δροσερό beach bar. Τα καλύτερα είναι συγκεντρωμένα στη νοτιοδυτική ακτή: η χρυσή Ελιά, 20 λεπτά νοτιοανατολικά της πόλης, είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά.

5.Τήνος

Η Τήνος είναι το αντίθετο της γειτονικής Μυκόνου: προσφέρει ηρεμία αλλά και όμορφες παραλίες. Η εκκλησία της Παναγίας Ευαγγελιστρίας στεγάζει την πιο γνωστή εικόνα της Παναγίας στην Ελλάδα, στην οποία πολλοί από τους ευσεβείς προσκυνητές φτάνουν με τα γόνατά τους.

6.Σίφνος

Όταν αναφέρετε τη Σίφνο, οι Έλληνες σκέφτονται το φαγητό, καθώς είναι η γενέτειρα του πρώτου σεφ της χώρας, του Νικόλαου Τσελεμεντέ. Τα όμορφα χωριά του νησιού, που αγκαλιάζονται από λόφους, φιλοξενούν 235 όμορφες εκκλησίες και πάνω από 70 αρχαίους πύργους, πολλοί από τους οποίους συνδέονται με μονοπάτια. Πολλά από αυτά προσφέρουν επιλογές κολύμβησης, όπως τον περίπατο από την αρχαία πρωτεύουσα της Σίφνου, το Κάστρο, μέχρι την παραλία στο Φάρο και πάνω από τη γέφυρα στην εκκλησία της Παναγίας της Χρυσοπηγής, στη βραχώδη νησίδα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση