Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

  Κόντρα ΥΠΕΞ – Κουμουτσάκου για τη Βενεζουέλα


  Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο υπουργείο Εξωτερικών και τον τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, με αφορμή τη Βενεζουέλα και την επιβολή κυρώσεων.

  "Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε η Εκπρόσωπός της για την Εξωτερική Πολιτική, δεν αναγνωρίζει την Συντακτική Εθνοσυνέλευση στη Βενεζουέλα και εκφράζει έντονες ανησυχίες για τις πρακτικές του καθεστώτος Μαδούρο. Εν τω μεταξύ, σημερινά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου αναφέρουν ότι η επιβολή κυρώσεων απετράπη εξαιτίας ανησυχιών και αντιρρήσεων και της Κυβέρνησης Τσίπρα" επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο κ. Κουμουτσάκος.

  "Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες είναι ασαφείς και η Κυβέρνηση παραμένει σιωπηλή. Την ίδια ώρα, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν κάθε σχετικό ψήφισμα καταδίκης που έρχεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο" πρόσθεσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και κατέληξε:

  "Καλούμε το Υπουργείο Εξωτερικών να διευκρινίσει επιτέλους με τρόπο επίσημο και κατηγορηματικό ποια ακριβώς είναι η θέση της χώρας μας και αν είναι αυτή που, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, εμφανίζεται ως βασικός και επίμονος υποστηρικτής του καθεστώτος Μαδούρο".

  Διαψεύδει το ΥΠΕΞ τα περί κυρώσεων και ελληνικού βέτο

  "Αντί να αναπαράγει ανακριβή δημοσιεύματα για τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της Βενεζουέλας κατά τη χθεσινή συζήτηση στις Βρυξέλλες", το υπουργείο Εξωτερικών προτρέπει τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ να διαβάσει τις σχετικές δηλώσεις που έχει εκδώσει μέχρι σήμερα η ΕΕ, καθώς και τη δήλωση που η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ εξέδωσε για το θέμα στο όνομα όλης της ΕΕ.

  Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζει πως είναι ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν θέμα κυρώσεων και ελληνικό βέτο, κατά τη χθεσινή συζήτηση στις Βρυξέλλες και τονίζει πως δυστυχώς, η ΝΔ δεν μπορεί να αποφύγει τον πειρασμό να επικαλείται ως ερωτήματα αυτά τα δημοσιεύματα.

  Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει πως ο χειρότερος σύμβουλος στην εξωτερική πολιτική είναι τα κίτρινα δημοσιεύματα στον Τύπο.

  Η απάντηση του Κουμουτσάκου

  Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών απάντησε στη συνέχεια ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

  "Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών ήρθε αργά για να μην πει τίποτα. Αντί να υπεκφεύγει, ας απαντήσει ευθέως: Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης απέναντι στο καθεστώς Μαδούρο; Αν δεν μπορεί το Υπουργείο Εξωτερικών, ας απαντήσει το Μαξίμου" τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Κόντρα ΥΠΕΞ – Κουμουτσάκου για τη Βενεζουέλα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr