GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο - Εκκενώνεται χωριό

Νέα, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε πριν από περίπου 1 ώρα (11:42) σε δασική έκταση μεταξύ Αναφωνήτριας και Βολίμας, στη θέση «Αρετάκη». Λόγω ...


Νέα, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε πριν από περίπου 1 ώρα (11:42) σε δασική έκταση μεταξύ Αναφωνήτριας και Βολίμας, στη θέση «Αρετάκη». Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες κατευθύνονται προς το δάσος της Αναφωνήτριας. Στην περιοχή επιχειρούν 12 οχήματα με τουλάχιστον 24 πυροσβέστες ενώ ξεκίνησαν και ρίψεις από αέρος.
Σε λίγο καταφτάνει και το ελικόπτερο Erikson ενώ έχει δοθεί εντολή εκκένωσης της Αναφωνήτριας και στοχευόμενες ρίψεις πάνω από τα σπίτια προκειμένου να καταφέρουν να τα σώσουν.
Στο σημείο σπεύδει ο Δήμαρχος Ζακύνθου με την υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου προκειμένου να εκτελεστεί η διαδικασία εκκένωσης του χωριού. Μεγάλη η κινητοποίηση των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, κατοίκων και εθελοντών. Το έργο πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της ΔΕΥΑΖ και ιδιωτικές.
Πηγή: imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση