GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΝΔ για τη φωτιά στα Κύθηρα: Κακός συντονισμός και έλλειψη εναέριων μέσων

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία θέτει ερωτήματα για τη μεγάλη φωτιά στα Κύθηρα ενώ αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση για την έλλειψη εν...


Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία θέτει ερωτήματα για τη μεγάλη φωτιά στα Κύθηρα ενώ αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση για την έλλειψη εναέριων μέσων.

«Στα Κύθηρα σημειώθηκε μια πολύ μεγάλη καταστροφή. Για τέσσερις ολόκληρες ημέρες η φωτιά έκαιγε το νησί. Όπως ακριβώς συνέβη και στη Μάνη πριν από λίγες εβδομάδες. Την ώρα που οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι έδιναν τη μάχη με τις φλόγες, μείναμε σιωπηλοί», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει:

«Τα ερωτήματα για αυτήν την ανυπολόγιστη καταστροφή του φυσικού πλούτου μας, είναι πολλά. Πολλές, όμως, είναι και οι ευθύνες. Ενώ η φωτιά έδειχνε να ελέγχεται, ο κακός συντονισμός και η έλλειψη εναέριων μέσων, οδήγησαν στην αναζωπύρωσή της. Η αυτοθυσία, το φιλότιμο και ο επαγγελματισμός των πυροσβεστών μας δεν στάθηκε ικανός να αντισταθμίσει την έλλειψη σχεδίου, πτητικών μέσων και αποτελεσματικού συντονισμού».

Σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία, «η Κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την συνολική υποβάθμιση της αντιπυρικής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και πρέπει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις. Γιατί ενώ προειδοποιήσαμε έγκαιρα καθυστέρησε τη διαδικασία μίσθωσης των ιδιωτικών ελικοπτέρων, που συμβάλλουν καθοριστικά στην ικανότητα πυρόσβεσης; Γιατί τα επτά ελικόπτερα, που τα προηγούμενα χρόνια μισθώνονταν για 120 ημέρες, φέτος μισθώθηκαν για τις μισές ημέρες με το ίδιο, όμως, τίμημα και ακόμη δεν έχουν παραληφθεί;».

Κλείνοντας, η ΝΔ επισημαίνει ότι «αναμένουμε από την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό της αντιπυρικής πολιτικής για να μην βρεθούν και άλλες περιοχές στην ίδια κατάσταση με αυτή των Κυθήρων και της Μάνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση