GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσικά υποβρύχια κατέπλευσαν στην Μεσόγειο

Δύο ρωσικά υποβρύχια που ανήκουν στην δύναμη του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, κατέπλευσαν σήμερα στη Μεσόγειο από την Βαλτική, με σκοπό ν...


Δύο ρωσικά υποβρύχια που ανήκουν στην δύναμη του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, κατέπλευσαν σήμερα στη Μεσόγειο από την Βαλτική, με σκοπό να ενταχθούν στην δύναμη κρούσης του ρωσικού πολεμικού στόλου που χρησιμοποιεί την ναυτική βάση στην πόλη Ταρτούς της Συρίας, αλλά και να πλήξουν στόχους του «Ισλαμικού Κράτους» στην Συρία, όπως δήλωσε στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο TASS.

Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης ότι όλα τα υποβρύχια που είχαν καταπλεύσει στο παρελθόν στη Μεσόγειο, προερχόμενα από τον ρωσικό Στόλο της Βαλτικής, είχαν καταφέρει πλήγματα κατά στόχων του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία.

Πρόκειται για τα δύο σύγχρονα υποβρύχια «Κόλπινο» και «Βελίκι Νόβγκοραντ», όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Βίτσισλαβ Τρουχάτσεφ. Τα δύο υποβρύχια, που είναι ντιζελοκίνητα, είναι το πέμπτο και έκτο στην σειρά των έξι υποβρυχίων τύπου 636.3 ( είναι της κλάσης Kilo σύμφωνα με την κωδική ονομασία του ΝΑΤΟ-σ.σ.) που ναυπηγήθηκαν στα ναυπηγεία “Admiralteiskie Verfi” της Αγίας Πετρούπολης για τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Νωρίτερα στη δύναμη κρούσης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας είχε ενταχθεί από τον Στόλο της Βαλτικής το υποβρύχιο «Κρασνοντάρ», το οποίο στις 23 Ιουνίου είχε καταφέρει πλήγματα κατά στόχων του «Ισλαμικού Κράτους» στην Συρία, με πυραύλους τύπου «Καλίμπρ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση