GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαουδική Αραβία: Η μετάβαση της εξουσίας στη Συρία δεν συμπεριλαμβάνει τον Άσαντ

Η Σαουδική Αραβία, κύριος σύμμαχος των σύρων ανταρτών, δήλωσε χθες ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει μια διεθνή συμφωνία για το μέλλον της...


Η Σαουδική Αραβία, κύριος σύμμαχος των σύρων ανταρτών, δήλωσε χθες ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει μια διεθνή συμφωνία για το μέλλον της Συρίας και ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν θα πρέπει να έχει καμία συμμετοχή σε τυχούσα μετάβαση της εξουσίας για να τερματιστεί ο πόλεμος.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας απέρριψε ισχυρισμούς ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πολιτικής μετάβασης με μια πρώτη φάση στην οποία ο Άσαντ θα παραμείνει στην εξουσία.
Αρκετά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των και το κρατικό ρωσικό πρακτορείο Russia Today, είπαν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ είχε ενημερώσει την Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων της συριακής αντιπολίτευσης για την απόφαση αυτή.
Σε δήλωση που μετέδωσε το σαουδικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, το υπουργείο χαρακτήρισε τις ειδήσεις που αφορούν τον Αλ Τζουμπέιρ "ανακριβείς".
"Η θέση του βασιλείου για την συριακή κρίση είναι σταθερή, και βασίζεται στο επίσημο ανακοινωθέν της Γενεύης 1 και στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 2254 το οποίο καθορίζει τη συγκρότηση ενός μεταβατικού σώματος το οποίο θα κυβερνήσει τη χώρα", είπε.
Η συμφωνία επίσης καλεί για νέο σύνταγμα και εκλογές, χωρίς τη συμμετοχή του Άσαντ σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας μετάβασης.
Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει την Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων και τις προσπάθειές της να διευρύνει τα μέλη της και να ενοποιήσει τη συριακή αντιπολίτευση, γράφει η δήλωση.
Η δήλωση του υπουργείου εκδόθηκε πριν τον επόμενο γύρο των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο. Οι διαπραγματευτές του Άσαντ δεν έχουν συναντηθεί απ' ευθείας με την αντιπολίτευση γιατί δεν υπάρχει ενοποιημένη αντιπροσωπεία, καθώς η Ανώτατη Επιτροπή και άλλες δύο οργανώσεις - γνωστές ως πλατφόρμες η μία του Καΐρου και η άλλη της Μόσχας -ισχυρίζονται η κάθε μία ότι αυτές εκπροσωπούν την αντιπολίτευση.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση