GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μουζάλας: Εγκρίναμε μικρό αριθμό επιστροφής προσφύγων από τη Γερμανία

«Πριν από λίγες μέρες εγκρίναμε μικρό αριθμό επιστροφών προσφύγων από τη Γερμανία και μερικές άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στ...


«Πριν από λίγες μέρες εγκρίναμε μικρό αριθμό επιστροφών προσφύγων από τη Γερμανία και μερικές άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου. Οι γερμανικές και ελληνικές αρχές ασύλου έχουν αναλάβει την εφαρμογή της διαδικασίας. Υπήρχε πίεση από χώρες της ΕΕ να αρχίσουμε να αποδεχόμαστε και πάλι επαναπροωθήσεις. Κατανοώ ότι οι κυβερνήσεις θέλουν να δείξουν στους πολίτες ότι κάνουν κάτι. Γι’ αυτό θέλω να τις βοηθήσω», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, η οποία θα μεταδοθεί απόψε.
Η επαναπροώθηση στην Ελλάδα, την πρώτη χώρα εισόδου των εν λόγω προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφορά άτομα που συνέχισαν το ταξίδι τους από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ μετά το Μάρτιο του 2017.
«Μέχρι τις 31/7/2017 κατατέθηκαν στις ελληνικές αρχές συνολικά 392 αιτήσεις. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες επαναπροώθησης στην Ελλάδα εξαρτώνται από τις ελληνικές αρχές» απάντησε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών σε σχετικό ερώτημα του ARD, επισημαίνοντας ότι το Βερολίνο υιοθετεί τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (8/12/2016), με την οποία είναι πλέον εφικτή, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, η επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα.
Επίσης, ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος διευκρίνισε στο ΑRD ότι «ο Κανονισμός του Δουβλίνου δεν λειτουργεί βέβαια πλέον, ωστόσο εφαρμόζεται έως ότου αντικατασταθεί από ένα καινούργιο σύστημα. Προς το παρόν είναι μια γκρίζα ζώνη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται νέες ρυθμίσεις, οι οποίες σχεδιάζεται να λάβουν την τελική τους μορφή εντός του 2017.
Πάντως, ο Καρλ Κοπ, υπεύθυνος της γερμανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης ProAsyl για την Ευρώπη επέκρινε αυστηρά τις επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου στο ΑRD: «Η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει καταστροφική, πολλοί πρόσφυγες είναι άστεγοι, η χώρα χρειάζεται επιπλέον βοήθεια. Δεν είναι εφικτή η επαναπροώθηση προσφύγων εκεί. Θα κάνουμε χρήση κάθε νόμιμου μέσου για να σταματήσουμε αυτή τη διαδικασία».
Πηγή: ARD/ dpa/ Deutsche Welle/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Καλά ρε φιλάρα πως το έχουμε; πως την βλέπεις;

    Διώχνουμαι ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΓ και πέρνουμε Τους Μισθοφόρους και τα Σόγια τους στην Χώρα;;

    Πές Σε παρακαλώ πόσο μπαξίσι θα πάρεις από την ΕΕ για κάθε κεφαλί και ημέρα για κάθε "Μισθοφόρο/Πρόσφυγα";;

    Για Τους Έλληνες που Έδιωξε Το "Ελληνικό" Κράτος/Πολιτεία από τα χρόνια Τόσο του Προδότη/Εθνάρχη και Της Καταραμένης Αμερικάνικης Χούντας μέχρι Σήμερα ΠΌΣΑ.... ΠΗΡΑΝ ΌΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;;;;;; ΠΟΣΑ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση