GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Εισαγγελέας "καλεί" τον Χριστοφοράκο για το σκάνδαλο του C4I...

Εδώλιο για τον πρώην ισχυρό άντρα της Ζίμενς Ελλάς Μιχάλη Χριστοφοράκο έδειξε ο εισαγγελέας εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος, ο οποίος εισηγεί...

Εδώλιο για τον πρώην ισχυρό άντρα της Ζίμενς Ελλάς Μιχάλη Χριστοφοράκο έδειξε ο εισαγγελέας εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος, ο οποίος εισηγείται την παραπομπή του σε δίκη για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας αναφορικά με την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας C4I, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αρχικά είχε ζητήσει την απαλλαγή του Μιχ.Χριστοφοράκου όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης αλλά και της δωροδοκίας. Οπως σημείωνε τότε, ο Χριστοφοράκος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά τα εκατομμύρια που δόθηκαν από τα μαύρα ταμεία της Γερμανικής εταιρείας ήταν δωρεά .Για την υπόθεση όμως διατάχθηκε περαιτέρω κύρια ανάκριση με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Έτσι ο εισαγγελέας αποτιμώντας τπ σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας με τη νέα του πρότασή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι προκύπτουν ενδείξεις ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μαζί με τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I.

Ο εισαγγελέας πάντως ζητεί εκ νέου να μη γίνει κατηγορία κατά του Χριστοφοράκου και πρώην στελέχους της Siemens Διον. Δενδρινού για απάτη και εγκληματική οργάνωση.

Η απαλλαγή όμως Χριστοφοράκου για το αδίκημα της απάτης (όπως και του Διον. Δενδρινού) για το οποίο θεωρεί πως δεν στοιχειοθετείται οδηγεί και στο αιτημά του να καταργηθούν τα δύο εντάλματα σύλληψης, που είχαν εκδοθεί εις βάρος του Χριστοφοράκου, για αυτό το αδίκημα το 2009. Υπενθυμίζεται πως ο πρωην ισχυρός άνδρας της Ζήμενς δεν είχε εμφανιστεί να απολογηθεί για την υπόθεση στον 4ο ειδικό ανακριτή και διέφυγε στη Γερμανία, όπου από τότε κυκλοφορεί ελεύθερος. Ζητεί όμως ταυτόχρονα να διατηρηθεί η ισχύς νεός εντάλματος σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ.

Συνολικά ο εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη για επιμέρους αδικήματα συνολικά 18 άτομα και τον τελευταίο λόγο έχουν και πάλι τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση