GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Έλληνας που πολεμάει στο πλευρό των Κούρδων κατά του ISIS

Συνέντευξη με έναν Έλληνα που πολεμάει στο πλευρό των Κούρδων, στη Ράκκα της Συρίας, ενάντια στους τζιχαντιστές του “Ισλαμικού Κράτους”,...


Συνέντευξη με έναν Έλληνα που πολεμάει στο πλευρό των Κούρδων, στη Ράκκα της Συρίας, ενάντια στους τζιχαντιστές του “Ισλαμικού Κράτους”, φιλοξενεί η εφημερίδα “Yeni Ozgur Politica”.

O Ιβάν, όπως είναι το όνομά του, λέει ότι γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε σε μία οικογένεια σοσιαλιστών/κομμουνιστών ακούγοντας αντάρτικα τραγούδια για τους αγώνες της ελληνικής Αριστεράς. «Για εμένα το να πολεμάω τον φασισμό στο πεδίο της μάχης είναι ένα όνειρο που είχα από παιδί».

Αποκαλύπτει πως πριν φύγει από την Ελλάδα, υποσχέθηκε σε Κούρδους φίλους του πως δε θα επιστρέψει εάν δεν απελευθερωθεί η Ράκκα και δεν εξαλειφθεί ο φασισμός του ISIS.

Ο δημοσιογράφος υπογραμμίζει πως καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης ο Ιβάν δεν κατεβάζει το όπλο του και έχει πάντα το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Δεν είναι ο μόνος Έλληνας που πολεμάει στο πλευρό των Κούρδων, καθώς είναι πολλές οι αναφορές για μαχητές από την Ελλάδα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Πηγή: ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση