GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα - Επαφές με τον ISIS είχαν οι συλληφθέντες

Άνδρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) συνέλαβαν στην περιοχή της Μόσχας δύο άτομα, πολίτες χωρών της Κεντρικής Ασίας, τα οπ...


Άνδρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) συνέλαβαν στην περιοχή της Μόσχας δύο άτομα, πολίτες χωρών της Κεντρικής Ασίας, τα οποία σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν αύριο 1η Σεπτεμβρίου με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολυσύχναστα σημεία της ρωσικής πρωτεύουσας, όπως ανακοίνωσε η FSΒ. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο ένας εκ των δραστών σχεδίαζε να επιτεθεί με μαχαίρι ενώ ο άλλος να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο θα ήταν ζωσμένος.

Σύμφωνα με την FSΒ, ο ένας εκ των συλληφθέντων παραμονή της Ημέρας της Γνώσης (όπως λέγεται η έναρξη της σχολικής χρονιάς στη Ρωσία) η οποία εφέτος συμπίπτει με μια από τις πιο σημαντικές εορτές του Ισλάμ, το Κουρμπάν Μπαϊράμ, είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο βίντεο μέσω του οποίου, απευθυνόταν στα μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» που βρίσκονται στην Ρωσία.

«Στη έκκλησή του έδινε όρκο πίστης στους τρομοκράτες. Εν συνεχεία σχεδίαζε να επιτεθεί σε πολίτες με μαχαίρι. Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν επαφές με στρατολόγους του ΙΚ και οδηγίες για το πώς θα ενεργήσει», αναφέρει η FSB σε δηλώσεις της προς το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Όσον αφορά στον δεύτερο συλληφθέντα, που είναι, σύμφωνα με τις δηλώσεις αξιωματούχων της FSB, μέλος του «Ισλαμικού Κράτους» «στον τόπο διαμονής του εντοπίσθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος» ενώ «ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ετοιμαζόταν να ενεργοποιήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο θα ήταν ζωσμένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση