GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Λευκωσία καταγγέλλει την Άγκυρα για δύο παράνομες Navtex

Η Άγκυρα συνεχίζει την τακτική των παρανομιών στην κυπριακή ΑΟΖ. Στο πλαίσιο αυτό εξέδωσε δύο νέες Navtex με τις οποίες δεσμεύει για τις...


Η Άγκυρα συνεχίζει την τακτική των παρανομιών στην κυπριακή ΑΟΖ. Στο πλαίσιο αυτό εξέδωσε δύο νέες Navtex με τις οποίες δεσμεύει για τις 31 Αυγούστου περιοχή που ξεκινά από απόσταση 30 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Πάφου, εντός των τεμαχίων 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε, σχολιάζοντας δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη προβεί σε όλες τις σχετικές ενέργειες στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς για τις παράνομες πράξεις της Τουρκίας.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, τόνισε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της στην ΑΟΖ με βάση το διεθνές δίκαιο».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «η Τουρκία συνεχίζει την συνήθη προκλητική της τακτική με παραβάσεις στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας διεξάγοντας αεροναυτικές ασκήσεις δυτικά της Πάφου και παραβίαση της ΑΟΖ με το Barbaros ενάντια σε όλες τις αρχές του δικαίου της θάλασσας και της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση