Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

  Απόπειρα βιασμού 19χρονου Σύρου και άγριες συγκρούσεις στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου


  Σε βεντέτα οδήγησε η απόπειρα βιασμού 19χρονου Σύρου πρόσφυγα από τρεις Ιρακινούς πρόσφυγες το βράδυ του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου, μέσα στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Σάμο.

  Την απόπειρα ακολούθησαν άγριες συγκρούσεις με αποτέλεσμα πέντε πρόσφυγες και μετανάστες, τραυματισμένοι όλοι από μαχαίρια, να οδηγηθούν στο νοσοκομείο του νησιού, όπου νοσηλεύεται ο ένας από αυτούς, που φέρεται ως ένας από τους τρεις δράστες που επιχείρησαν το βιασμό.

  Οι συγκρούσεις αυτές σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου μέσα στην πόλη της Σάμου και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματισθούν τρία άτομα και επεκτάθηκαν μέσα στον καταυλισμό του ΚΥΤ αργότερα με δύο ακόμα τραυματίες. Εκτός από τον νοσηλευόμενο για την απόπειρα βιασμού του 19χρονου, κρατείται ακόμη ένας Σύρος, ενώ αναζητείται ένας τρίτος.

  Σημειώνεται ότι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου με υποδομές για 700 άτομα, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού κέντρου ελέγχου συνόρων, μετανάστευσης και ασύλου, διαμένουν 2.369 άτομα. Συνολικά στο νησί σήμερα καταμετρήθηκαν 2.592 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι στο σύνολό τους αναμένουν απάντηση σε αίτημα χορήγησης ασύλου.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Απόπειρα βιασμού 19χρονου Σύρου και άγριες συγκρούσεις στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου Rating: 5 Reviewed By: Press- gr